• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Tasić

10.12.2021

12:20

MAGARENCE STIGLO U MANASTIR RAKOVAC! Deda Mile lično uručio poklon da proizvode lekovito mleko/FOTO/

S.T.

Vesti

MAGARENCE STIGLO U MANASTIR RAKOVAC! Deda Mile lično uručio poklon da proizvode lekovito mleko/FOTO/

Podeli vest

Plavšići poklonili mladunče magarca manastiru Rakovac, a želja im je da jedno odvezu i u Dečane

Pavle Plavšić i njegov deda Mile iz Kovilja kod Novog Sada, nedavno su poklonili magarence manastiru Rakovac na Fruškoj gori. Plavšići imaju farmu magaraca, a na njoj i oko 20 magarica koje muzu zbog izuzetno lekovitog mleka.

Foto: S.T.

 

Pavle priča kako manastir Rakovac, u kom su uglavnom mladi monasi, osniva stočni fond, te je svaka životinja kod njih dobro došla.

- Pule je staro šest meseci i odvezli smo ga na manastirsku ekonomiju, za potrebe manastira. Tamo imaju od životinja sve vrste ovaca, nekoliko koza, teladi…Mi smo im donirali jedno malo muško magarence, da može od malih nogu sa ovčicama da kroči i pase po Fruškoj gori.

Mleko od magarica je izuzetno lekovito, pomaže onima koji imaju astmu, bronhitis i druge plućne bolesti. Jedna magarica na svaki drugi dan, daje po jednu malu bocu lekovitog mleka, koje je stvarno dragocenost.

- Deda njime pomaže bolesnoj deci, odraslima - kaže Pavle i dodaje- Magarci su inače veoma skromne životinje i nisu zahtevni. Svaki magarac Ima krst preko celih leđa. I na svakoj trsci, tačnije na listu trske, postoje urezani magareći zubi. Jer Isusus kada je bežao, konj ga nije stavio na svoja leđa. Rekao mu je da je gladan i da mu ne može pomoći. Malo dalje je naišao na magarca i on ga je uzeo. Uz daleki put, magarac je grizao i jeo listove od trske - ističe Pavle.

Foto: S.T.

 

Porodica Plavšić održava veze sa mnogim manastirima, pomažući njihovim ekonomijama. Želja im je, kako Pavle kaže, da doniraju i jedno pule /mladunče magarca i magarice/ nekom manastiru na Kosovu i Metohiji.

- Znamo da Dečani imaju farmu i životinje, kao u Nojevoj barci, ali koliko smo informisani, nemaju magare. Naša porodica bi želela da pokloni jedno magarence upravo Dečanima ili nekom drugom manastiru na Kosovu i Metohiji - kaže Pavle.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set