• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2021

21:36

O ikoni Svetog Nikole koju je objavila jedna ribarnica iz Bora bruji Srbija, a sve zbog jednog detalja

facebook

Vesti

O ikoni Svetog Nikole koju je objavila jedna ribarnica iz Bora bruji Srbija, a sve zbog jednog detalja

Podeli vest

Jedna od najčešćih slava u Srbiji, Sveti Nikola, slavi se za osam dana. Budući da spada u slave u danima posta, jedan od glavnih sastojaka slavske trpeze je svakako riba.

Mnogi od onih koji slave na vreme se pobrinu da ne ostanu bez ribljih specijaliteta, pošto u danima pred Svetog Nikolu u ribarnicama vlada velika gužva i skoro je nemoguće doći do željene robe.

Foto: facebook

Objava na Fejsbuku

Sa druge strane, i prodavnice ribe omogućavaju svojim kupcima da danima ranije rezervišu ono što žele i to tome obaveštavaju svoje pratioce na društvenim mrežama.

To je upravo učinila i jedna ribarnica iz Bora, koja je uz sliku ikone Svetog Nikole napisala kada oni koji žele mogu poručiti prženu ribu. 

Foto: facebook

Komentari ispod objave ribarnice

Međutim, uskoro su sliku preplavili komentari u kojima je stajalo samo "amin". Očigledno da su neki korisnici Fejsbuka prevideli objavu pre ikone i pomislili da je reč o nekoj verskoj objavi, ispod koje su ovakvi komentari normalna pojava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doria

pre 2 godine

Osoba sam starinskog kova. U roditeljskoj kuci, kid bake i dede, posle u mojoj, uvek se spremala slava i ostali praznici. Pravio se rucak, zimi sarma i pecenje, u prolece patka, guska, i sl, sto i ja danas radim. Kuham, pecem, mutim, pravim zito, sve sama pripremim. Jer ce na Slavu, muz da nosi u Crkvu zito koje se napravilo u NASEM domu i rodbina i kumovi ce da se caste hranom pripremljenom u NASEM domu. Zanima me jedna stvar. Kakva je to slava ako kupis ribu u ribarnici, suve kolace na pijaci?, tortu i zito u slasticarni, i onda ti dodju gosti, na sta? Na zito koje je pravila nepoznata ruka? Na sve sto je 'tudja kost' pravila? Tako cujem od novokonponovanih vernika. To je uvreda za Sveca.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set