• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

29.04.2022

14:10

RAZBOJNICI IM ŽIVOT PRETVORILI U PAKAO! Meštani Gornje Gorevnice na mukama, lopovi im odnose iz kuća SVE ŠTO IM PADNE POD RUKE!

RINA

Vesti

RAZBOJNICI IM ŽIVOT PRETVORILI U PAKAO! Meštani Gornje Gorevnice na mukama, lopovi im odnose iz kuća SVE ŠTO IM PADNE POD RUKE!

Podeli vest

Meštani sela blizu Čačka mesecima žive u strahu od lopova i nikada u isto vreme ne napuštaju domaćinstvo

Ni srpska sela nisu više što su bila, jer su kao i gradovi postali meta lopova. Kako svedoče meštani, poslednjih meseci živeti u ruralnom području između Čačka i Gornjeg Milanovca sa sobom nosi i veliki rizik.

Krade se svugde. Jedina razlika je u tome što su kradljivci nekada bili ''uviđajni'', pa su pustošili prazne kuće. Ali, sada kao da nikad nisu bili slobodniji, pa upadaju u kuće u kojima ima članova porodice, kao i u štale.

I nose sve što im dođe pod ruku.

Dok u selu Srezojevci dve domaćice, Stojka i Zorica, prebiraju ovce i pate za onim ukradenim, u Gornjoj Gorevnici domaćinima je ukradena pozamašna svota novca.

 

Foto: Rina.rs

Meštani mesecima žive u strahu

Lopovi nisu kažnjeni

Pre nekoliko meseci razbojnici su upali u kuću Obrada Krdžića i odneli preko 20.000 evra, a lopov do danas niti je pronađen, niti je kažnjen pa meštani i dalje žive u strahu.

-Lopovi su mi upali u kući i ukrali svu moju ušteđevinu. Iskoristili su priliku kada nisam bio kući,već na rođendanu kod unuka, na kom se nisam mnogo zadržavao. Razbili su staklo na kući i ukrali 21.000 evra i 140.000 dinara i dve mušeme. Kada sam se vratio oko pola devet kući i upalio svetlo video sam rasuto razbijeno staklo, znao sam šta se desilo - kazao je Obrad iz čačanskog sela Gornja Gorevnica, piše RINA.

Ovo je bila najveća krađa, ali ne i jedina u ovom selu. I dvojici drugih meštana takođe je nestala velika količina novca. Ceo slučaj je prijavljen nadležnoj policiji u Čačku, međutim to kao da je bilo uzalud jer se još uvek pravdi ne privode lopovi koji haraju ovim mirnim čačanskim krajem.

- Policija je dolazila i uzimali otiske, ispitivali me, i na tome je i ostalo. Ovo je mala sredina i lako je saznati ko po selima obija kuće, krade imovinu, stoku ovce i živinu. Ali izgleda da im niko ili ne želi ili ne sme da stane na put. Drugo objašnjenje nemam. Džaba što ja znam ko to sve radi kada nemam dokaze protiv njih - kaže Obrad.

Meštani kažu da je vrlo moguće da su se upravo zbog toga što nisu adekvatno kažnjeni lopovi najverovatnije i osilili. Ono što domaćinima ostaje dok se prestupnici ne pronađu jeste da sve drže pod ključem i da nikada svi članovi porodice u isto vreme ne napuštaju domaćinstvo - neko mora da čuva stražu.

 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kneza miloša

pre 2 godine

Strašna je slika i kuća posle nezvanih, nepoželjnih i nedobronamernih gostiju da nekažem lopova ili lepše kradljivaca. Ovo sam lično doživeo. Odneli su sve iz kuće. Posle izvesnog vremena su pronađeni svi koji su to učinili, suđeno im je i osuđeni na neko vreme, Moju štetu treba da potražujem novim sudskim postupkom, naravno koja košta, advokat i dr. a napalta ili obeštećenje neizvasno, kako mi dobronamerno jedan sudija reče ''suđenje po zakonu, presuda izvršna a naplata nula jer se ništa ne vodi na lopova, kraj''. Narode, po našim zakonima kradljivci su zaštićeni i ne možeš, te i nesmeš im ništa, čitiš, grcaš i moliš se Gospodu Bogu samo da si živ, a posle stresa zdrav nisi.

boki

pre 2 godine

U Srbiji je sve dozvoljeno i tolerise nasilje.Sve je vise nasilnika bahatih lopova koji haraju.Drzava mora imati kontrolu nad sydovima promeni zakone nema demokratije i ljudskih prava za kriminalca na sudu lazu obecavaju i syd ih pusti

mihailo

pre 2 godine

A gde su nam puške? "Pacifikuješ" dvojicu trojicu i posle mirna Bačka.

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI