• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

21.09.2022

15:21

"MEDVED JE PRESKOČIO OGRADU I STAO TAČNO ISPRED MENE" Jovana zanemela od šoka kada je ugledala divlju zver, u dvorištu zatekla OVO (FOTO)

Informre

Vesti

"MEDVED JE PRESKOČIO OGRADU I STAO TAČNO ISPRED MENE" Jovana zanemela od šoka kada je ugledala divlju zver, u dvorištu zatekla OVO (FOTO)

Podeli vest

Medved koji se sinoć oko ponoći pojavio u širem centru Bajine Bašte kako nezvanično saznajemo još uvek nije pronađen, a pored Rada Jarakovića koji se našao oči u oči sa zveri, sa medvedom je blizak susret imala i njegova komšinica Jovana Petrović. Ona je za Informer.rs otkrila detalje susreta

Medveda koji se sinoć pojavio u ulici Spasoja Ivanovića u širem centru Bajine Bašte videla je i Jovana Petrović.

Zver za koju se pretpostavlja da je sišla sa planine Tare Jovana je ugledala ispred svoje kuće kod plastenika, a kako kaže u prvi mah mislila je da se u dvorištu šunja pas.

Foto: Privatna arhiva

Tragovi medveda na ogradi

- Sinoć oko pola dvanaest čula sam truptanje oko kuće i izašla napolje. Pošto imamo zeca, pomislila sam da je neki pas pošto se i ranije se dešavalo da dolaze kučići. U želji da ga oteram počela sam da tapšem i tada se pojavio medved, a ja sam ostala šokirana. Preskočio je ogradu i stigao tačno do mene. Odmah sam utrčala u kuću da budim muža koji u tom trenutku nije verovao da sam videla medveda - priča za Informer.rs Jovana Petrović.

Jovana ističe da je medved bio ogroman i da se brzo kretao kroz ulicu, a za sobom je ostavio i tragove.

Foto: Privatna arhiva

Preskočio ogradu

- Slomio je grane kod komšije, prošao kroz plastenik, a na ogradi u dvorištu koju je preskočio ima blato od šapi i njegove dlake. Ostali su njegovi tragovi, neverovatno...- priča Jovana.

Medved koji se sišao među ljude uznemirio je stanare ulice Spasoja Ivanovića.

- Komšije su ga isto videle i odmah su popalili sva svetla, a i kučići su bili uznemireni - kaže naša sagovornica.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, u potragu se za medvedom uključila Rendžerska služba Nacionalnog parka Tara i lovačko udruženje "Soko". Kako nezvanično saznajemo medved do sada nije pronađen, ali potragu za njim nastavljaju ljudi iz Nacionalnog parka kao i lovačko udruženje.

- Nije poznato da li je medved čipovan, odnosno da li je i ranije silazio sa planine. Postoji mogućnost da se i vratio na planinu odakle je kako se pretpostavlja i došao - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set