• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

22.05.2023

18:33

PREGLEDI SKENEROM OD SADA SAVREMENOM TEHNIKOM! Dve značajne donacije kikindskoj bolnici (FOTO)

V.N.

Vesti

PREGLEDI SKENEROM OD SADA SAVREMENOM TEHNIKOM! Dve značajne donacije kikindskoj bolnici (FOTO)

Podeli vest

U Službi za radiologiju Opšte bolnice u Kikindi ponovo se obavljaju CT pregledi, ali sada na novom, daleko savremenijem aparatu za kompjuterizovanu tomografiju. Bolnica je dobila i najsavremeniji pokretni ležaj namenjen Službi za ginekologiju i akušerstvo.

Nakon pristiglog pozitivnog mišljenja Direktorata za jonizujuća zračenja, iz regionalne kikindske bolnice ističu da pacijenti Severnobanatskog okruga ponovo mogu da obave preglede skenerom, i to na novom, 64-slajsnom aparatu, dok je prethodni bio 16-slajsni.

- To praktično znači da omogućava daleko efikasniju, precizniju i kvalitetniju dijagnostiku. Osim toga, velika prednost je i u tome što pregledi traju kraće i zračenje je manje, što doprinosi, ne samo kvalitetnijem radu u dijagnostičkom smislu, već i u domenu  bezbednosti - rekli su za Informer lekari Opšte bolnice Kikinda.

Kikindska bolnica bila je među tri u Srbiji, u okviru projekta Ministarstva  zdravlja i uz podršku Svetske banke, koje su dobile ovakav savremeni CT aparat.  Pored ove donacije, Opšta bolnica u Kikindi dobila je još jednu značajnu pomoć, sada od jedne beogradske firme, koja je namenjena Službi za ginekologiju i akušerstvo. U pitanju je mobilni transporter-strečer u vrednosti 324.000 dinara, koji predstavlja najsavremeniji pokretni ležaj.

- Za Službu ginekologije i akušerstva ova donaciji nije samo finansijski vredna, već ima  i veliki funkcionalni značaj. Strečer je visinski podesiv i znatno će olakšati fizičku manipulaciju oko  pacijentkinja, što je veoma bitno, jer su medicinski tehničari u pomenutoj Službi žene. Svaki vid pomoći u vidu novih medicinskih aparata i opreme za Službu ginekologije i akušerstva je dobrodošao, jer je ovo odeljenje mesto gde se rađa budućnost Kikinde - rekla je glavna sestra kikindske bolnice Svetlana Romakov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set