• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.07.2023

08:37

Spremite se za tropske temperature, stiže afrički anticiklon! Ristić otkrio od kog datuma će biti i do 40 stepeni

Tanjug

Vesti

Spremite se za tropske temperature, stiže afrički anticiklon! Ristić otkrio od kog datuma će biti i do 40 stepeni

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić najavio je prave letnje temperature u narednim danima, a kako ističe već od druge polovine jula na vreme u Srbiji uticaće afrički anticiklon Lucifer koji će doneti temperature i do 40 stepeni.

Prema rečima meteorologa Ristića u Srbiji će u sredu, četvrtak i petak biti nestabilno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima, a ponegde se očekuju nepogode i grad. 

Za vikend nas prema prognozi meteorologa očekuje postepena stabilizacija vremena.

Foto: Privatna arhiva

Ivan Ristić

Vreme narednih dana

Sledeće sedmice zadržaće se umereno toplo letnje vreme sa najnižom jutarnjom od 14°C do 19°C a najvišom dnevnom od 27°C do 32°C.

Ristić napominje da će u tom periodu u Srbiju stići malo afričkog vazduha i sa njim puno sunca i prave letnje temperature tako da će maksimumi u našoj zemlji biti od 30°C do 35°C.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Od druge polovine meseca dolazi do porasta temperatura, te se tako već oko 20. jula u nekim delovima zemlje očekuje i do 40 stepeni.

- U drugoj polovini jula na vreme kod nas uticaće afrički anticiklon po imenu Lucifer, koji će doneti letnje žege i tropske temperature ponegde i do 40°C već oko 20. jula - kaže meteorolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set