• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2023

07:50

Osveženje kratkog daha! RHMZ izdao dva upozorenja, vraćaju se paklene vrućine - Evo od kog datuma!

Pixabay

Vesti

Osveženje kratkog daha! RHMZ izdao dva upozorenja, vraćaju se paklene vrućine - Evo od kog datuma!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti malo svežije u odnosu na prethodni dan, ali se već od nedelje ponovo očekuje toplotni talas, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Zbog izrazito visokih temperatura u danima pred nama RHMZ izdao je dva upozorenja, jedno koje se tiče Srbije i drugo za Beograd.

Upozorenje na visoke temperature za područje Srbije:

- Tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo. Temperatura će danas (14.07.) biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni) i očekuje se u intervalu od 29 do 33 °C, a zatim će ponovo uslediti porast temperature, pa se u nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice (16 - 20.07.) ponovo očekuju dnevni maksimumi od 35 do 40 °C. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C - navodi se u upozorenju koje je izdao RHMZ.

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

 

Osim za područje Srbije, RHMZ izdao je i posebno upozorenje za Beograd u kom navode da će druga dekada jula biti veoma topla. 

- Tokom druge dekade jula u Beogradu veoma toplo.Temperatura će danas biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni) i očekuje se oko 30 °C, u subotu oko 35 °C, a u nedelјu i u prvom delu naredne sedmice ponovo od 37 do 39 °C" - navodi se u upozorenju RHMZ.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set