• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informe/B. I.

01.05.2024

15:33

(VIDEO) Ovako izgleda Prvi maj na Zlatiboru! Iće, piće i trubači!

B. I.

Vesti

(VIDEO) Ovako izgleda Prvi maj na Zlatiboru! Iće, piće i trubači!

Podeli vest

Najviše izletnika na Zlatiboru, ovog prvomajskog jutra ima na Vodicama, uz tok Crnog Rzava, ali i na obalama Ribničkog i Tavničkog jezera, na Oku i Tić polju.


Sinoć logorske vatre, a jutros rostilj i riba! Puna zlatiborska izletišta! 


Sinoć i tokom cele noći plamtelo je nebo nad Zlatiborom, meštani su paljenjem logorske vatre održali tradiciju za Prvi maj. Plamen se mogao videti sa svakog zlatiborskog brda, pa su prizori bili čarobni.
I jutros, prvomajskog jutra, veliki broj ljudi je u prirodi, što turista, što Zlatiboraca i Užičana.

Mnogi su dočekali jutro u gorama, na uranku, najviše mlađi, dok je pred starijim ljubiteljima druženja u prirodi ceo dan na raspolaganju.

Foto: B. I.

Na Zlatiboru stotine izletnika

 

Kroz razgovor sa izletnicima, shvatili smo da su na "zlatnu" planinu za praznike pohrlili za svih strana, ističući da im se dopada zlatiborska priroda, te su prezadovoljni što se Prvi maj praznuje u sklopu sa Vaskrsom, jer će kroz nekoliko prazničnih dana moći da obiđu kompletno planinu i dožive zlatiborski duh na pravi način.

- Volimo Zlatibor. Iz tog razloga ga vrlo često i posećujemo, jer u svako godišnje doba ima svoje zanimljive sadržaje koji prijaju mnogima. Prosto uživamo ovog jutra, dok je sveže jutro bilo na obalama Crnog Rzava - složno nam je reklo nekoliko turističkih izletnika, koje smo ovog jutra zatekli nedaleko od čuvene "Jokine ćuprije".

Foto: B. I.

Za 1. maj kod "Jokine ćuprije" po tradiciji

 

Prolazeći zlatiborskim izletištima, posebnu pažnju nam je privuklo i prženje ribe u prirodi. Pa iako je više onih koji roštiljaju, ipak se i posti, s obzirom na to da je ove godine prvi maj pre Vaskrsa.
Sunčano, a sveže jutro, priličilo je prazničnoj atmosferi prvog maja, a svima koji ga provode negde u prirodi išlo je na ruku, mada, po prognozi meteorologa odmah posle podne stiže kiša.
     




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set