• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

13.01.2020

21:31

OVA DVA PITANJA SU DUŠKA MARKOVIĆA POSEBNO ZABOLELA, ZATO ME JE UHAPSIO! Urednik IN4S OTKRIO pravi razlog HAJKE na novinare u Crnoj Gori!

Balkan

OVA DVA PITANJA SU DUŠKA MARKOVIĆA POSEBNO ZABOLELA, ZATO ME JE UHAPSIO! Urednik IN4S OTKRIO pravi razlog HAJKE na novinare u Crnoj Gori!

Podeli vest

Urednik portala IN4S, Gojko Raičević, koji je juče uhapšen i zadržan u pritvoru u Crnoj Gori, pod optužbom da je vešću koja je objavljena na pomenutom portalu, uznemirio crnogorsku javnost i širio paniku, dao je tim povodom izjavu za portal SrbijaDanas.com

Na samom početku razgovora Raičević je opisao šta je prethodilo njegovom privođenju i dakle im informacija da je do ekplozije došlo u "Vili Gorica".

- Mi smo objavili vest da je bila eksplozija u “Vili Gorica” na osnovu informacije iz policije, preko sredstava veze... Važnije za celu tu priču, jeste, da takvih vesti ima po nekoliko na mesečnom nivo: eksplozija ispred kafea, obračun mafija, itd… Izgleda da se taj sukob između klanova i ovde negde proširio.

Raičević navodi da je ova vest zapravo bila izgovor da bi se on zaplašio zbog "nezgodnih" pitanja koje je postavio crnogorskom premijeru Dušku Markoviću. 

RAIČEVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: Znao sam da će da me hapse, jer mi po nalogu "super NATO tima" odavno crtaju metu na čelu! (VIDEO)

- Razlog za moje hapšenje je niz pitanja koje sam postavio premijeru Dušku Markoviću, tragom informacije da je tražio od šiptarskih terorista, specijalce iz ROSU da budu prisutni u Crnoj Gori za Badnje veče i Božić kao podrška policijskim snagama, koje su već polako počele da otkazuju poslušnost. Zbog te informacije, koja je objavila FOS Meda urednica A. H. je privedena i zatvorena na 72 sata. Osim toga, posle pritvora A. H. je dobila otkaz - kaže Raičević za portal SrbijaDanas i dodaje:

Foto: in4s.net

- E, ja sam tu informaciju proširio pitanjem upućenom Dušku Markoviću - da li je tačno da, osim što je tražio podršku od oružanih snaga sa privremeno okupirane južne srpske pokrajine, da je tražio i od Hrvatske i Albanije i da li je istina da su oni rekli da, iako članovi NATO ne mogu da se odazovu tom pozivu, jer se radi o unutrašnjem problemu, a ne o problemu izazvanom agresijom spolja.

Raičević tvrdi da je podrška od lažne države Kosovo stigla zbog poslovnih veza koje Crna Gora ima sa njom, odnosno zbog šverca cigareta.

(VIDEO) UHAPŠENI UREDNIK PORTALA IN4S NEMA DILEMU: IZGUBITI GLAVU BRANEĆI CRKVU JE BOŽIJI BLAGOSLOV! Poruka Gojka Raičevića koja sve govori - MILOGORCI NE ZNAJU S KIM IMAJU POSLA!

- Sledeće pitanje koje sam postavio je: "Da li je, u jeku sednice Skupštine Crne Gore, prekinuta sednica i da li je Duško Marković razgovarao sa mitropolitom crnogorsko – primorskim Amfilohijem, gde je mitropolit tražio da se otkaže izglasavanje zakona za posle Božića, na šta je Marković pozvao svog šefa Mila Đukanovića, a da mu je ovaj odgovorio: "Zakon se mora izglasati po svaku cenu!". Normalno, ta dva pitanja, izazvala su bes, a Duško Marković nije odgovorio na pitanja šaljući odgovore, već je njegov odgovor bio hapšenje pod izgovorom da smo širili atmosferu nereda.

Raičević smatra da službe sada rade bez sinrhonizacije, možda čak i bez konsultacije sa višim instancama. Da traže bilo koji razlog da bi umirili medije koji rade protiv režima Mila Đukanovića.

Foto: Printskrin video

Na pitanje kakvi su njegovi dalji koraci, i da li će odustati od svoje borbe i posla kojim se bavi Raičević je odgovorio:

- Ja ću ostati da radim ovo što radim dodatno ispirisan i sa novom agilnošću i posvećenošću. Ne mogu ni hapšenja ni prebijanja od strane policije da to promene. Razlika između ovog slučaja da i svih prethodnih je upravo u tome što su mediji, čak i onaj deo koji nisu odobravali našu uređivačku politiku, shvatili da se to danas dešava meni, a da će se, koliko već sutra, desiti njima. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17