• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S/Informer.rs

23.03.2021

21:57

Mandić povodom godišnjice NATO agresije na SRJ: Đukanovićev režim aktivno učestvovao u servisiranju agresije na sopstvenu zemlju

Balkan

Mandić povodom godišnjice NATO agresije na SRJ: Đukanovićev režim aktivno učestvovao u servisiranju agresije na sopstvenu zemlju

Podeli vest

"Sa nedavnom promjenom vlasti promijeniće se i taj sramotni odnos, tako da će bližnji i saborci postradalih heroja naše otadžbine moći sjutra slobodno obići spomenike koji svjedoče o njihovom stradanju, i na tim mjestima položiti vijence i zapaliti svijeću", poručio je Mandić u izjavi za portal In4s

Sjutra, 24. marta, navršiće se tačno 22 godine od zločinačke NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

 

Bombardovanje je trajalo 78 dana (do 10. juna) i to bez saglasnosti Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Riječ je o drugom po redu vojnom uplitanju NATO-a nakon bombardovanja Republike Srpske u operaciji „Namerna sila“ 1995. godine i najvećem vojnom sukobu na prostoru bivše države od vremena Drugog svjetskog rata.

 

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, istakao je u izjavi za IN4S da je bivši režim Mila Đukanovića aktivno učestvovao u servisiranju agresije na sopstvenu zemlju, zbog čega joj savjest nije čista, te da bivša vlast nikada nije htjela otvoreno da priča o NATO agresiji, niti je željela da se suoči sa tom nedavnom prošlošću Crne Gore i Savezne Republike Jugoslavije.

„Zajedno sa pojedinim političarima iz Srbije prizivali su bombardovanje kojim navodno treba srušiti režim Slobodana Miloševića, a istovremeno su drsko ubjeđivali javnost kako su baš oni sačuvali Crnu Goru od stradanja. Sa ove distance se jasno vidi da bombardovanje nije imalo za konačni cilj rušenje Slobodana Miloševića, već razbijanje zajedničke države Srbije i Crne Gore  i formiranje lažne države Kosovo“, naglasio je Mandić.

On je rekao da je riječ o jednom dugom procesu izdaje i sistematskog uništavanja koji je priredila našem narodu Demokratska partija socijalista na svom pogubnom političkom putu.

„Dubina njihove izdaje je išla dotle da nisu dozvoljavali ni da se oda pošta poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije u ovoj tragičnoj agresiji“.

Sa nedavnom promjenom vlasti, dodaje Mandić, promijeniće se i taj sramotni odnos, tako da će bližnji i saborci postradalih heroja naše otadžbine moći sjutra slobodno obići spomenike koji svjedoče o njihovom stradanju, i na tim mjestima položiti vijence i zapaliti svijeću.

„Naša je ne samo obaveza nego i dužnost da poštujemo one koji su bili časni i hrabri, i koji nisu žalili vlastite živote u odbrani svoje porodice, naroda i države. Ako nemamo poštovanja prema njihovoj žrtvi, onda ćemo stati na stranu onih drugih koji su navodili NATO bombe na SRJ. Tim postupkom bi se pokazali nedostojni velikih i slavnih predaka i izdali bi Kosovski zavjet Njegoševe Crne Gore“, zaključio je Mandić.

Podsjetimo, u toku NATO bombardovanja prema određenim procjenama ubijeno je do 3 500 ljudi, dok je ranjeno više od 12 000 lica. Takođe, u napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri; a cijelokupna šteta procijenjena je na gotovo 100 milijardi američkih dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17