• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

02.12.2019

14:38

PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI! Izgubio sve i ostao siroče, ali DESETOGODIŠNJAK ŽIVI SAM u trošnoj kući, gaji povrće i NIJE PROPUSTIO NIJEDAN ČAS! (VIDEO)

Vesti

PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI! Izgubio sve i ostao siroče, ali DESETOGODIŠNJAK ŽIVI SAM u trošnoj kući, gaji povrće i NIJE PROPUSTIO NIJEDAN ČAS! (VIDEO)

Podeli vest

Priča o desetogodišnjem dečaku iz Vijetnama koji je izgubio celu porodicu i živi sam i radi u polju po ceo dan slomila je srce milionima ljudi širom sveta

Dang Van Kujen svoje dane provodi radeći na polju oko svoje skromne kuće u jednom zabačenom selu u Vijetnamu. 

Majku je izgubio vrlo rano i morao je da živi sa bakom, dok je njegov otac tražio posao u građevinarstvu. Otac je redovno slao novac za hranu, odeću i druge potrepštine, dok mu je baka kuvala.

Ali, onda mu se desila još jedna tragedija- otac je poginuo u nesreći na poslu, a baka se preudala i otišla da živi u drugo selo. Dang je tako ostao potpuno sam.

Nakon što je čuo za smrt Kujenovog oca, njegov učitelj uspeo je da prikupi novac za sahranu, ali je i upozorio lokalne vlasti na dečakovu tragičnu situaciju. S obzirom da je baka ostavila unuka, usvajanje je za desetogodišnjaka bila jedina mogućnost. Međutim, on je bio odsečan u stavu da ne želi da ga usvoji druga porodica.

Uprkos svemu, rekao je kako može sam da se brine o sebi.

Komšije mu ponekad daju hranu, i to uglavnom pirinač, a on sam gaji bambus i povrće u polju, a živi u napuštenoj kolibi sa slamnatim krovom.

Otkako je njegov učitelj podelio priču na internetu, vijetnamski mediji počeli su da izveštavaju o njemu, nakon čega je počela da stiže podrška i pomoć za ovo siroče. Neki su ponudili da ga usvoje, dok su drugi izrazili želju da doniraju namirnice...

(VIDEO) A, BILA JE SIROČE: Radila četiri posla, brinula o hendikepiranoj braći i diplomirala!

Jedina stvar koja mu malo smeta u njegovoj trošnoj kolibi jeste to što svake noći vetar fijuče kroz tanušne zidove.

Ovaj hrabri desetogodišnjak, uprkos svemu, nikada nije propustio dan u školi. Svakoga jutra se vozi biciklom do škole i ide na sve časove, a onda se vraća kući kako bi obavljao svoje svakodnevne poslove.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija