• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2020

10:54

NJUJORČANI U AGONIJI, korona će do avgustsa odneti 60.000 života - U NAJBOLJEM SLUČAJU!

Vesti

NJUJORČANI U AGONIJI, korona će do avgustsa odneti 60.000 života - U NAJBOLJEM SLUČAJU!

Podeli vest

"Za tako gusto naseljeni grad od 8,6 miliona stanovnika, maj bi mogao biti lakši od onoga čega sam se pribojavao", rekao je De Blasio

Sjedinjene Američke Države registrovale juče 35.147 novih slučajeva koronavirusa i 1.863 smrtna slučaja. Broj obolelih premašio je 468.000, što je više nego u Španiji, Italiji i Francuskoj zajedno, a broj preminulih 16.632.

U državi Njujork danas je broj zaraženih veći nego u Spaniji, a u Velikoj jabuci ima nekiliko hilada više obolelih nego u Kini na vrhuncu epidemije, ali zahvajlujići činjenici da je broj hospitalizovanih na najnižem nivou od početka te "noćne more" - kako je guverner Endrju Kuomo nazvao epidemiju, postoji optimizam da maj neće biti onako crn kao što je izgledalo.

Iako je još u sredu vest glasila da je "koronavirus ubio 1.000 Njujorčana za samo 36 sati", gradonačelnik Bil de Blasio je juče rekao da možda njegove crne prognoze za maj nisu dobre, ali i glavni epidemiolog Antoni Fauci navodi slično - da bi do 4. avgusta u SAD moglo da umre 60.000, a ne kao što je ranije rečeno 240.000.


 

Foto: Tanjug/AP

"Za tako gusto naseljeni grad od 8,6 miliona stanovnika, maj bi mogao biti lakši od onoga čega sam se pribojavao", rekao je De Blasio i dodao da je potrebno da se udvostruči socijalna distanca i boravak u kući.

Koronavirus je ušao i u domove za stare i u Njujorku gde je zaraženo više od 4.100 stanovnika, a 1.231 ih je umrlo. Pozitivni slučajevi COVID-19 postoje u više od polovine od 613 domova za brigu o starima sa licencom u kojima ukupno živi oko 100.000 ljudi, najnoviji su podaci, koje prenosi ABC njuz. Takođe, kako mediji prenose, slična situacija je i sa i osobama sa smetnjama u razvoju.

Mediji su pažnju posvetili i istraživanju škole medicine čuvene bolnice Maunt Sinai sa Menhetna koje kaže da je koronavirus u državi NJujork, koja je epicentar zaraze u SAD, bio prisutan dve nedelje pre nego što je 1. marta evideniran nulti pacijent i to iz Evrope, a ne kao što se do sada verovalo iz Kine.
 

Foto: Tanjug/AP

Istraživači te bolnice došli su na ideju da bi možda majčino mleko molgo biti dragoceno u brobi protiv korona virusa, i zato traže od svih koji mogu, da im po ceni od pet dolara dostave malo meka, kako bi ispitali tetoriju.

Bez ozbira na činenicu da je danas hospitaizovano samo 200 ljudi mediji pitaju zašto Komfort brod bolnica ukotvljena na Zapadnoj strani Menhetn kod Kipa slobode ne prima pacijente zaražene koronavrusom iako je preuređena za tu namenu.

Da se vrati u realnost NJujork post prenosi priču tehničara koji je posle terorističkog napda na kule bliznakinje tragao za preživelim, a kojih kako dodaje nije bilo. "Nalazili smo delove tela, .... ali bez obzira na tu strahotu koronavirus je mogo gori nego 11. septembar, rekao je Luis Lopez.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17