• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tjp

18.05.2020

11:58

UPOZNAJTE POTPUKOVNICU AJENG! Danas je postala PRVA ŽENA PILOT borbenih aviona u indonezijskoj vojsci! (FOTO)

Vesti

UPOZNAJTE POTPUKOVNICU AJENG! Danas je postala PRVA ŽENA PILOT borbenih aviona u indonezijskoj vojsci! (FOTO)

Podeli vest

U dobi od 25 godina, potpukovnik Ajeng Tresna Dvi Vijaianti već je ušla u istoriju kao prva žena borbeni pilot u indonezijskoj vojsci (TNI)

Šef vazduhoplovstva, načelnik vazduhoplovstva, maršal Luiu Sutisna čestitao je Ajengu kao jednoj od 44 pilota iz 97. borbene grupe koji su završili obuku u školi vazduhoplovstva, uključujući dva ženska pilota i dva vojnika indonezijske vojske. Svečana ceremonija diplomiranja 97. Dana održana je 18. maja 2020. u Auditorijumu Ignacije Devanto iz sedišta TNI u istočnoj Džakarti.

Ajeng, koja je 2018. godine diplomirala na vazduhoplovnoj akademiji, trebalo bi da pilotira KAI T-50i Zlatni orao s 15. eskadrilom 3. borbenih vazdušnih jedinica stacioniranih u vazduhoplovnoj bazi Isvahjudi u Madiunu, Istočna Java. Proizveden od strane kompanije "Korea Aerospace Industries" (KAI), T-50i je nadzvučni napredni trenažni i laki borbeni avion.

 

 

Ajeng će služiti u vazduhoplovstvu u odbrani vazdušnog suvereniteta Indonezije, saopštile su vazduhoplovne snage.

- Instruktori su me motivisali da postanem borac (pilot), i to je postala stvarnost - rekla je Ajeng.

RođenA u Džakarti 25. septembra 1995., Ajeng je ćerka pukovnika, I od malena je fascinirana borbenim avionima.

Vojna istorija predmoderne Indonezije zabeležila je da je Kraljevska mornarica imala ženskog admirala po imenu Malahaiati koji je osnovao "Inong Bale", žensku borbenu jedinicu koja se sastojala od udovica ashenskih vojnika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17