• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.10.2020

10:44

RUSKO SUPERORUŽJE MASAKRIRALO TURSKE DRONOVE BEZ ISPALJENOG METKA?! Mediji: SISTEM ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE "KRASUHA" oborio 9 "BAJRAKTARA" u pograničnom pojasu!  (FOTO)

Vesti

RUSKO SUPERORUŽJE MASAKRIRALO TURSKE DRONOVE BEZ ISPALJENOG METKA?! Mediji: SISTEM ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE "KRASUHA" oborio 9 "BAJRAKTARA" u pograničnom pojasu! (FOTO)

Podeli vest

Nakon što je Iran upozorio dve zaraćene strane u Nagorno-Karabahu da će uzvratiti ukoliko se naruši vazdušni prostor Islamske Republike, Rusija je učinila isto iznad svoje vojne baze u Gjumriju u Jermeniji, u blizini granice sa Turskom, javljaju pojedini mediji

Ruski sistem elektronskog ratovanja "Krasuha" je potpuno novi vojni sistem koji je u službu ruske vojske ušao 2014. godine, a njegova proizvodnja je završena 2010. godine. Domet otkrivanja elektronskih letelica, poput mini dronova ili bespilotnih letelica je 250 km. Trenutno, pored Rusije, "Krasuhu" koriste vojne snage Alžira, Irana i Libije.

Foto: YoutubePrintscreen/Novosti. Sobыtiя. Sensacii.

Izvori u ruskom Ministarstvu odbrane tvrde da su ruski sistemi za elektronsko ratovanje od početka sukoba u Nagorno-Karabahu dovedeni u punu borbenu gotovost, ali da su tek sada korišćeni, jer nije bilo takvog masovnog korišćenja dronova na području ruske vojne baze, prenosi Avia pro.

Fotografije nekih oborenih turskih dronova i njihovih trupova pokazuju da su ti dronovi zaista uklonjeni sistemima za elektronsko ratovanje, jer nema tragova raketnog udara ili drugog vatrenog oružja. Ruski mediji navode da su ruske snage za manje od 48 sati oborili 9 dronova "Bajraktar TB2" turske proizvodnje.

Foto: YoutubePrintscreen/ SOBЫTIЯ I FAKTЫ

Za sada nema informacija da li su oboreni dronovi u službi turske ili azerbejdžanske vojske. Vojni stručnjaci kažu da će, ukoliko ruski sistem za elektonsko ratovanje nastavi da funkcioniše sličnim tempom, Ankara i Baku značajno ograničiti "provokativni rat dronovima", jer se očekuje da će gubici dronova dostići izuzetno visok nivo, posebno jer je Turska izgubila veliki broj njih u Siriji.

"Krasuha" može da ometa rad radara na modernim avionima, dezorijentiše navođene visokoprecizne rakete ali i da blokira rad bespilotnih letilica.

Podsetimo, situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je 27. septembra, na spornoj teritoriji vode se aktivni sukobi. Vanredno stanje je uvedeno u Azerbejdžanu i Jermeniji, a najavljena je i mobilizacija. Obe strane su prijavile veliki broj ubijenih i ranjenih, uključujući civile.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 3 godine

Istrazite kako je novi ruski ambasador u hrvatskoj nasamaren pa je otisao na grob Franje T.? Da 'oda postu'? Kome?

Bungi

pre 3 godine

Veliko je pitanje šta su azeri oborili, maketu ili je u pitanju video montaža, snimak nije upšte jasan, ako su išta od S-300 oborili.???.Krajnje je vrijeme da im poruše te igračke od dronova, dosta su se ku'čili i mlatili jermensku artiljeriju i oklopne jedinice.Azeri su junačine, napadaju samo kada su 10 puta jači.Video igricama sa Barjaktarima je došao kraj!

Krokodilske suze

pre 3 godine

Rođače, S300 se ne obara, prosto zato što su mu krila zakržljala pa ne leti!!! ?. A za ostalo se slažem.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!
Tenis

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!

Trenutno drugi teniser sveta, Janik Siner odlučio je da se zbog povrede kuka povuče sa ATP Mastersa u Madridu, a posle ovog poteza je sigurno da će Novak Đoković i posle rima biti na prvoj poziciji ATP liste.

01.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija