• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2020

19:25

ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI DOBIO ZELENO SVETLO! Odbor se izjasnio da su izmene u skladu sa Ustavom Crne Gore!

Vesti

ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI DOBIO ZELENO SVETLO! Odbor se izjasnio da su izmene u skladu sa Ustavom Crne Gore!

Podeli vest

Predlog izmena Zakona o slobodi veroispovesti dobio je "zeleno svetlo" u Zakonodavnom odboru crnogorskog parlamenta

Odbor se većinom glasova izjasnio da su predložene izmene tog zakona u skladu sa Ustavom Crne Gore i pravnim sistemom.

Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, nakon rasprave, nije odgovarao na pitanja poslanika, iako su to očekivali.

Poslanik najuticajnijeg opozicionog DPS-a Andrija Nikolić saopštio je da se to do sada nikada nije dešavalo, te da su ostali uskraćeni za odgovore na pitanja koja su postavili, preneo je portal RTCG.


Od 12 članov Odbora pet je bilo protiv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ILI MI ILI MAFIJA! Lideri DF-a najavili USKRAĆIVANJE podrške Vladi!
Balkan

ILI MI ILI MAFIJA! Lideri DF-a najavili USKRAĆIVANJE podrške Vladi!

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević saopštili su danas da kao lideri stranaka imaju obavezu prema SPC i biračima da glasaju za usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti i da oni koji podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića više neće imati njihovu podršku

25.12.2020

18:19

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17