• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2021

10:21

KINESKE VLASTI U PANICI, TESTIRANJE NA KORONU OD VRATA DO VRATA! Guangdžu zatvorio jedan kvart usred porasta broja obolelih!

Vesti

KINESKE VLASTI U PANICI, TESTIRANJE NA KORONU OD VRATA DO VRATA! Guangdžu zatvorio jedan kvart usred porasta broja obolelih!

Podeli vest

Južni kineski grad Guangdžu zatvorio je jedan kvart i naredio svojim stanovnicima da danas ostanu kod kuće zbog testiranja na korona virus od vrata do vrata nakon porasta zaraza koje su uznemirile vlasti

Guangdžu, poslovni i industrijski centar sa 15 miliona ljudi, prijavio je 20 novih infekcija tokom protekle nedelje, što je mali broj u poređenju sa hiljadama indijskih dnevnih slučajeva, ali je to uznemirilo kineske vlasti koje su verovale da imaju epidemiju pod kontrolom, prenosi AP.

Danas je Državna zdravstvena komisija prijavila dva nova lokalno prenesena slučaja u Guangdžuu i 14 u drugim delovima zemlje za koje je saopšteno da dolaze iz inostranstva.

Veruje se da je većina najnovijih infekcija u Guangdžuu povezana sa 75-godišnjakinjom kod koje je 21. maja utvrđen indijski soj virusa, saopštili su državni mediji.

Većina zaraženih u tom gradu je bila u kontaktu sa njom ili su iz istog domaćinstva.

Foto: Reuters

Danjašnja naredba vlasti u Gunagdžuu da se ostanu kod kuće odnosi se na stanovnike pet ulica u okrugu Livan u centru grada, a zatvorene su i pijace na otvorenom, vrtiči i zabavni centri.

Restoranima je takođe onemogučen rad u zatvorenom, a osnovne škole su prešle na onlajn nastavu.

Stanovništvu četiri obližnja naselja naređeno je da ograniče svoje aktivnosti na otvorenom, a gradska vlada je ranije naredila testiranje stotina hiljada stanovnika nakon početnih infekcija.

Vlada je saopštila da je do srede testirano oko 700.000 ljudi.

Kina svakodnevno prijavljuje nove slučajeve, ali se veruje da su gotovo svi ljudi zaraženi u inostranstvu.

Zvanični broj preminulih u Kini od kovid-19 iznosi 4.636 a ukupno je potvrđeno 91.061slučajeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17