• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2019

22:46 >> 22:49

SRPSKI MILIJARDERI, OVAKO SE BRANI OTADŽBINA! OTPLATIO STUDENTSKI DUG CELOJ GENERACIJI! Bivši student koledža "Morhaus" ISKEŠIRAO 40 MILIONA DOLARA!

Društvo

SRPSKI MILIJARDERI, OVAKO SE BRANI OTADŽBINA! OTPLATIO STUDENTSKI DUG CELOJ GENERACIJI! Bivši student koledža "Morhaus" ISKEŠIRAO 40 MILIONA DOLARA!

Podeli vest

Najmanje 400 diplomaca koledža "Morhaus" u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja, pošto je milijarder i filantrop Robert Smit rešio da otplati studentski dug celoj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara, prenosi "Glas Amerike"

Navodi se da je, pre nego što je studentima otplatio dug, ovaj tehnološki investitor koledžu "Morhaus" donirao 1,5 miliona dolara.

"Glas Amerike" navodi da je "Morhaus" tradicionalno crnački koledž na kome su studirali i borac za ljudska prava Martin Luter King, poznati reditelj Spajk Li i glumac Semjuel L. Džekson.

"Studenti koledža ''Morhaus'', okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovde. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja", rekao je milljarder Smit, koji je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja.

On je u govoru celoj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

(VIDEO) NEMCI IZ DUNAVA KOD PRAHOVA VADE 200 NACISTIČKIH BRODOVA, među njima je i brod-bolnica sa 1.000 RANJENIKA!

- Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san - kazao je Smit.

Navodi se da su studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili u isto vreme i šokirani i srećni.

LEKARI TEK ROĐENOG DEČAKA ODMAH PROGLASILI MRTVIM! Otkriveni prvi dokazi o KRAĐI BEBA U SRBIJI!

- Deluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio - rekao je jedan od studenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Je*i ga,vole svoje pa i oteto od drugog,ali to nama ne može da se desi.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17