• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs/informer.rs

19.11.2019

21:37

OBOLELI OD RAKA PLUĆA uskoro će biti lečeni NAJSAVREMENIJOM TERAPIJOM! Svakog dana od ove opake bolesti UMRE 13 LJUDI!

Društvo

OBOLELI OD RAKA PLUĆA uskoro će biti lečeni NAJSAVREMENIJOM TERAPIJOM! Svakog dana od ove opake bolesti UMRE 13 LJUDI!

Podeli vest

Novembar je mesec borbe protiv raka pluća, od kog godišnje u Srbiji oboli oko 6.000 ljudi, a umre njih 4.600. I pacijenti i lekari današnji dan nazvali su istorijskim, jer su predstavnici države najavili da će do kraja godine na listu lekova o trošku države biti stavljeni i najsavremeniji lekovi za rak pluća

- Na pragu smo istorijskog momenta uvođenja tako značajnih lekova za naše prilike - reakcija je načelnice Dnevne bolnice Instituta za pulmologiju KCS, Natalije Samardžić, na vest koju je saopštila predstavnica Fonda za zdravstveno osiguranje.

- Doneta je odluka i pregovaramo sa farmaceutskim kućama. Već krajem godine očekujemo da se nađu na listi, a pacijentima će biti dostupni nakon postupka javne nabavke koji traje dva-tri meseca - rekla je Jovana Simanović Milovanović, direktorka Sektorka za lekove RFZO.

- Da budem iskrena, očekivanja su uvek bila tu, sumnje nije bilo. Sad kada je potvrđeno, drago mi je da se što pre krene sa tim - navodi Olja Ćorović, predsednica Udruženja „Punim plućima“.

LEKARI IZVADILI PLUĆA ČOVEKA koji je pušio tri decenije i nastao je VIDEO KOJI JE ZGROZIO MILIONE LJUDI

Zahvaljujući najsavremenijim lekovima, iz donacija, kliničkih studija ili na osnovu tzv. člana 15, preživljavanje obolelih kojima je rak otkriven u četvrtoj fazi produženo je za dve-tri, a kod nekih i više godina. Ranije, oni su bili odmah otpisani. Zahvaljujući leku, Bratislav je živ.

- Zahvaljujući imunoterapiji, meni je bolje. Nisam se izlečio, ali sam bolje, neka samo bude ovako - kaže Bratislav Atanacković.

RAK JE UŽAS KOJI SPAVA U SVAKOM OD NAS, A OVAKVIM PONAŠANJEM GA BUDITE! Čuveni doktor koji leči pola Holivuda otkriva!

- Radi se o nekoliko stotina pacijenata godišnje, to je ona populacija koja ima najviše šanse i samim tim da se najbolje iskoriste mogućnosti Fonda - objašnjava dr Davorin Radosavljević sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Dnevno, dijagnozu rak pluća u Srbiji dobije 16 osoba, a svaki dan bitku izgubi 13 ljudi. Rak pluća godišnje ubije više ljudi nego rak dojke, bešike i prostate zajedno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 4 godine

Nikog vi niste izlijecili od raka pluca pa necete ni sa tom skalamerijom.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17