• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

02.04.2020

12:14

INFORMER EKSKLUZIVNO SAZNAJE! 14 KINESKIH STRUČNJAKA SLETELO U BEOGRAD! Evo kako će Srbiji rešiti problem sa maskama!

Društvo

INFORMER EKSKLUZIVNO SAZNAJE! 14 KINESKIH STRUČNJAKA SLETELO U BEOGRAD! Evo kako će Srbiji rešiti problem sa maskama!

Podeli vest

Avion Er Srbije A330 koji je juče poleteo u kineski grad Čengdu po pomoć, sleteo je na beogradski aerodrom i dopremio kontigent medicinske pomoći.

 

 

U Srbiju je stiglo 14 miliona maski, dve mašine za pravljenje maski koje smo kupili od kineske kompanije Healt Care kao i 14 kineskih stručnjaka koji će nam pomoći da ih instaliramo, saznaje Informer!

Foto: iNFORMER

Ukupan broj maski koje će ove dve mašine moći da naprave biće 192.000 dnevno. 

Očekuje se da još dva aviona Er Srbije, A320 i A330, polete za Kinu po nove ture pomoći. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikola

pre 4 godine

SVE CESTITKE VLADI SRBIJE I PREDSEDNIKU ZA ODLUKU DA UZ POMOC PRIJATELJSKE KINE PROIZVODIMO U ZEMLJI ZASTITNE MASKE. PORED NASIH POTREBA BICEMO U PRILICI DA POMOGNEMO I DRUGIM PRIJATELJSKIM ZEMLJAMA,

Goran Radovanovic

pre 4 godine

Da li ove masine prave maske za lekare ili za obicnu populaciju? Dobro je bilo sta da je nabavljeno, ali mislim da je najvaznije da lekari imaju viskokvalitetne maske, a obicne maske mogi su da siju i u zatvorima, ionako su tamo na drzavnim jaslama ( odnosno svih nas ).

Miro

pre 4 godine

Hvala Narodnoj Republici Kini, VELIKO HVALA jedinicom iskrenom prijatelju Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17