• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

20.04.2020

12:33

DA SRBIJA NIJE IZGRADILA KC NIŠ, JUG SRBIJE BI PAO ZBOG KORONE! Doktor Zoran Radovanović: Ranije smo imali samo 23 respiratora, a sad 168!

Društvo

DA SRBIJA NIJE IZGRADILA KC NIŠ, JUG SRBIJE BI PAO ZBOG KORONE! Doktor Zoran Radovanović: Ranije smo imali samo 23 respiratora, a sad 168!

Podeli vest

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović kaže da je iz privremenih bolnica u Nišu, gde se leče zaraženi od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom, u nedelju je otpušteno 80 pacijenata, a u poslednja dva dana iz kovid bolnice u KC Niš oko 120 ljudi

 

Kako je naglasio KC Niš je ranije imao 23 respiratora, a izgradnjom novog objekta dobio je mogućnost da se respiratori instaliraju u svim sobama i da ih sada ima 168. 

- Na respiratoru je 17 ljudi koji se leče od kovid-19 - naveo je on i dodao da KC Niš prima i sve ostale pacijente jer, kako je rekao, "život ne sme da stane".

- Odvojili smo Urgenti centar i tu primamo ostale pacijente - objasnio je on.

 Juče je u privremenim bolnicama bilo 810 pacijenata, danas je u njima 730 bolesnika sa blažom kliničkom slikom, rekao je Radovanović za Pink.

Foto: Tanjug

Naglašava da je testirano još mnogo pacijenata i da danas očekuje da na kućno lečenje ode još sedamdesetak ljudi. On je naveo da je u poslednja tri dana testirano 250 zdravstvenih radnika i da je dvoje pozitivno. 

- To pokazuje da smo dobro štitili zdravstvene radnike, dobro edukovali. Od prvog dana bili smo kompletno opremljeni, imali smo skafandere, maske - naveo je on.

Ističe da je važno što je Niš dobio novi Klinički centar, jer da toga nije bilo "jug Srbije bi pao", te da su se dobri uslovi i razveden gas po svim sobama, pokazali kao izuzetno važni u ovakvoj situaciji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija