• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.04.2020

12:32

IZVINJAVAM SE SVIM ŽENAMA, ALI NE I DARIJI! Voditelj koji je neprikladnim pitanjem uvredio doktorku Kisić Tepavčević OPET ŠOKIRA JAVNOST! (VIDEO)

Društvo

IZVINJAVAM SE SVIM ŽENAMA, ALI NE I DARIJI! Voditelj koji je neprikladnim pitanjem uvredio doktorku Kisić Tepavčević OPET ŠOKIRA JAVNOST! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon emitovanja emisije “Fokus” na televiziji B92, u kojoj je gost bila doktorka Darija Kisić Tepavčević, podigla se velika prašina zbog pitanja koje joj je postavio voditelj Oliver Jakšić, a koje je u brojnim komentarima na društvenim mrežama okarakterisano kao uvredljivo i seksističko


- Hoću da Vas pitam kako je pala odluka da jedna dama ode u Niš uz ministra Nedimovića kada je najteže? Mnogi se pitaju zar to nije mogao da bude neko drugi, ali muškog pola? Naravno, uz svo poštovanje damama vezano za rodnu ravnopravnost i tako dalje, ali ovo je najbliže ratnom stanju, pa Vas pitam, na liniju fronta je otišla jedna žena", glasi pitanje koje je voditelj "Fokusa" uputio doktorki Dariji Kisić Tepavčević

- Ja čak ni ne razumem ovo pitanje, kakve veze ima kog pola je neko, bitno je koliko je stručan i koliko može da pomogne - odbrusila je Kisić Tepavčević.

 

Iako se pitanje najblaže rečeno može nazvati "čudnim" i "neprikladno postavljenim", voditelj navodi da njegova namera nije bila da uvredi bilo koga, već da istakne ulogu žena u celoj situaciji.

- Nisam želeo da je uvredim, niti sam je uvredio. Ona je bila zatečena pitanjem, ali nije uvređena. Snimili smo emisiju ranije, danas neće ići uživo, tako da sam se ja u tom uvodnom delu osvrnuo na tu priču. Nisam želeo da je uvredim, to nije bila ideja. Nisam želeo da narod pomisli da imam nekakvih negativnih stavova prema ženama. Naprotiv, ideja je bila da se istakne značaj, pre svega pripadnica ženskog pola koje su u prvim borbenim redovima. To je bila ideja. Sve drugo je pogrešno protumačeno - izjavio je Jakšić i dodao:

Foto: printscreen

- Vidim da su se pojavila i poređenja na društvenim mrežama sa Milunkom Savić, što i jeste pozitivno poređenje. Sve sam to i ja mislio, u pozitivnom smislu naravno. Nisam mislio ništa negativno. To je bila ideja – da se na takav način istakne uloga žena u svemu ovome. Mislim da je Darijin odgovor doveo do toga da se to pitanje protumači kao seksističko. Moja ideja zaista nije bila takva - rekao je Jakšić.

- Javno ću se izviniti svima koje je to uvredilo, naročito damama među kojima nije doktorka Kisić i to svi oni koji žele mogu i da provere. Mnogo puta sam govorio o stručnosti doktorke Kisić u ovoj emisiji i ne postoji razlog da se to dovede u pitanje - rekao je Oliver Jakšić u jučerašnjoj emisiji "Fokus".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlado

pre 4 godine

Pobogu, zar ti nisi svestan šta si i ovom rečenicom rekao: "Javno ću se izviniti svima koje je to uvredilo, naročito damama među kojima nije doktorka Kisić..."???!!!

olja

pre 4 godine

Ne znam šta si ti mislio ali smo svi videli šta si uradio !!! Ni ceo Dunav te ne može oprati !!! Spodobo !!!

kole

pre 4 godine

Pravi se blesav. Kakva sirovna. Otkud taj tip za voditelja uopste?

sara

pre 4 godine

Ali, baš ništa ne vidim uvredljivo u postavljeno pitanje voditelja!!!. Čak što više mislim, da mu je cilj bila, da ona kao žema, trebalo da bude pošteđena!!!. A doktorku posmatram, samo kao jednu preambicioznu ženu!!!.

Miro

pre 4 godine

Kriva je sto je iz Sarajeva, zato sto nije iz kruga dvojke, zato sto je uz Vučića, odnosno kriva je sto je ziva. Uopste se ne uklapa u sterotip Srba iz Bosne devedesetih. Znaci kriva je.

mile

pre 4 godine

ko ovog cobanina i drvosecu postavise za voditelja Gispodji Dariji nemoze ni vodu da nosi glupander.

Lukica jankovic

pre 4 godine

Samo mogu da Vam ZAVIDE , Uvek sam uz Vas.Nastavite vasim pametnim putpem. Veliki pozdrav.

Saša

pre 4 godine

Za ime Boga , šta je sa ovim čovekom ? Možda bi bilo dobro da se minut pre emitovanja njegove tzv emisije preventivno svi dohvatimo daljinskog upravljača i prebacimo na neki drugi kanal, bilo koji .... čisto kao opomena skrivenim manipulatorima koji su mu dozvolili da ovakav kakav jeste uopšte dobije priliku da nekog nešto pita. Sa kojom neskrivenom željom isti pokušava da skrene pažnju na sebe to je baš za proučavanje. Ni ime mu još nismo zapamtili , a već je sebe adresirao za zaborav. Mislim da nije potrebno nikome da se izvinjava , biće dovoljno da ostane kod kuće .... Stay at home

milorad

pre 4 godine

pa B92 je rtv iz nase komsiske zemlje,koja nam nikad nista dobro nije mislila

Darko

pre 4 godine

Totalna budala kojoj bi trebalo zabraniti da se pojavljuje u javnosti. Stidim se njegovog stida. Kao muškarac izvinjavam se ne samo doktoru Kisic nego i svim ženama na svetu.

bb

pre 4 godine

znaci istina je da je kristijan pusten na slobodu da obavi prljavi posao?

Mačak

pre 4 godine

"Gospodin" voditelj je nekultaran, šta tu ima da se komentariše. A doktorka je malo previše po televizijama pa izgleda ima malo vremena za pacijente i medicinu. Ona je malo više "lekar-birokrata" nego lekar koji leči

Sađa

pre 4 godine

Znamo s koje televizije je došao ovaj novinar na b92. Kada postavlja pitanja odvaljuje ih kao drvoseča. Što se konkretne situacije tiče pitanje mu je glupo prosto zato što je u Srbiji 90% žena lekara i medicinskih sestara u zdravstvu, 90% žena u pravosuđu, u prosveti, u knjigovodstvu. Ali su i većinski radnice u fabrikama. Žene su stub ovog društva, uče, studiraju, rade, rađaju decu, vode domaćinstvo. Muškarci su šefovi, direktori i vole kafanu i utakmice. Eto, pa koga onda izabrati u stručni krizni štab? Pa naravno onu osobu koja nešto radi i koja je stručna.

jovica

pre 4 godine

Baš ste jadni. Čovek je rekao da joj se neće izviniti zato što se ona nije uvredila, ali jebi ga ovako je senzacija koga interesuje istina.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija