• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

13.05.2020

14:44

BILO JE KASNO DA ZOVEMO I JAVIMO DA VASPITAČICA IMA VIRUS! Neverovatn propust u Vlasotincu, zaražena radila na prijemu dece u vrtić!

Društvo

BILO JE KASNO DA ZOVEMO I JAVIMO DA VASPITAČICA IMA VIRUS! Neverovatn propust u Vlasotincu, zaražena radila na prijemu dece u vrtić!

Podeli vest

U Domu zdravlja navode da su rezultate dobili u nedelju uveče, oko 23.30 sati, ali da je bilo kasno da zovu i obaveste vrtić, pa su to učinili sutradan u 7. Vrtić radi od 5.30 sat, a zaražena je radila prijem dece

U Domu zdravlja u Vlasotincu koji, navodno, nije na vreme dostavio rezultate testova na korona virus zaposlenih Predškolskoj upravi "Milka Dimanić" u toj opštini, pa je zaražena trijažna sestra bila u kontaktu sa decom koju je primala u vrtić, kažu za Telegraf.rs da su oni rezultate dobili u nedelju kasno uveče, a da je u ponedeljak, u 7 sati, lično direktorka ove zdravstvene ustanove, obavestila pozitivnu radnicu.

U Domu zdravlja navode da su rezultate dobili u nedelju uveče, oko 23.30 sati, ali da je bilo kasno da zovu i obaveste vrtić, pa su to učinili odmah sutradan.

- Rezultati testiranih iz vrtića stigli su oko 23.30 u nevedlju uveče. Mi smo to videli, otvaraju mejl kod kuće i glavna sestra i direktorka, ali nije normalno da zovemo nekoga u to vreme. Sutradan ujutro smo bili na poslu pre 7 sati, i već u 7 je direktorka lično pozvala zaraženu radnicu, rekla joj ishod testa, i da se odmah vrati kući. Zaposlena radnica u vrtiću joj je rekla "samo što sam stigla", i vratila se kući  - kažu u Domu zdravlja u Vlasotincu.

ŽENA ZAPOSLENA U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI U VLASOTINCU POZITIVNA NA KORONAVIRUS! Sva deca u ponedeljak bila kod nje!

Navode da je testiranje zaposlenih u vrtiću bilo na dobrovoljnoj bazi, ali da direktorka Predškolske uprave, ipak, tražila da se pre povratka na posao istestiraju svi zaposleni. Svi brisevi su poslati u Laboratoriju u Batajnici. 

- Nama je vrtić dostavio spisak svih zaposlenih, i obeležio ljude koji treba da počnu u ponedeljak ili utorak. Odmah smo ih sve pozvali. Cele ove nedelje ćemo testirati one koji počinju da rade iduće sedmice. Niko u vrtiću neće doći da radi, a da nije testiran. To što je uradio vrtić, apsolutno je za pozdravljanje, u smislu da su tražili da se svi istestiraju pre nego što se vrate na posao. I, sve je odrađeno na vreme. Za jedan dan stižu rezultati. I, uvek stižu u nedelju popodne, sad su iz nekog razloga stigli kasnije, verovatno je bila gužva. Što se nas tiče, mi smo sve uradili maksimalno brzo i profesionalno. Od toga definitivno brže nismo mogli - navode u Domu zdravlja i dodaju da ne znaju kome je u interesu da objavljuje drugačije, uz sugetsiju da sada svi treba da budemo složni.

Na pitanje kako je moguće da je zaposlena radnica u 7 sati kazala da je tek stigla na posao, kada je direktorka Predškolske uprave Snežana Filipović izjavila da je ona neko vreme u skafanderu i sa vizirom primala decu, navode da je, onda, moguće da vrtić radi od 6 sati. 

- Jedino ako vrtić nije krenuo od 6 sati da radi, a radnica je sigurno bila zaštićena. Imaju svu opremu. Inače, ženi su za manje od dva, tri sata urađene sve pretrage. Ona je apsolutno dobro, bez simptoma je, i stavili smo je u izolaciju - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

OGLASIO SE MINISTAR ŠARČEVIĆ - U MAJDANPEKU ZARAŽENE VASPITAČICE, početak rada vrtića odložen

Istine radi, na sajtu PU "Milka Dimanić", navodi se da svi objekti rade od 5.30 do 16.30 sati.  

Koronavirus je u ovoj ustanovi, da podsetimo, otkriven u ponedeljak. Zaposleni su testirani krajem prošle nedelje, ali su rezultati javljeni u ponedeljak, kad je zaražena već bila na poslu. Ispostavilo se da je zaražena sestra na preventivi, koja je radila trijažu dece, dok su u ponedeljak dolazila u vrtić.

Telegraf.rs je pokušao da stupi u kontakt sa direktorkom Snežanom Filipović, i ustanovi kada im je javljeno za pozitivnu radnicu, međutim, u vrtiću je rečeno da pozovu sutra, jer je ona otišla u Beograd.

Ona je za portal Jugmedia.rs rekla da je zaražena radnica dok je primala decu nosila vizir, masku i rukavice, i samim tim potvrdila da je obavljala svoj posao. 

- Sestra nije imala nikakve simptome. Dok je primala decu nosila je vizir, masku i rukavice. Uostalom, ja sam sa tom ženom provela 15 dana dok smo pripremale vrtiće za rad, a moj rezultat je negativan - kaže Filipovićeva.

Povodom ove priče novinari su se obratili i Ministarstvu prosvete, sa pitanjima o trenutku kada su stigli rezultati, da li će, moćda, biti zatvoren vrtić, i čiji je propust po sredi. Međutim, rečeno je da je za ovaj slučaj nadležna jedinica lokalne samouprave. Odgovora još nema ni od Ministarstva zdravlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija