• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.11.2020

16:28

NEMA REČI O ZATVARANJU FAKULTETA! Popović istakla da su studenti u svojim domovima bezbedni!

Društvo

NEMA REČI O ZATVARANJU FAKULTETA! Popović istakla da su studenti u svojim domovima bezbedni!

Podeli vest

Do 15. novembra virus korona potvrđen je kod 201 studenta na Univerzitetu u Beogradu, podaci su Studentske poliklinike

- U studentskim domovima u Beogradu trenutno boravi 6.750 studenata, od kojih je 55 zaraženo kovidom-19 - rekla je danas rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, koja je navela da se za sada ne razmatra zatvaranje fakulteta i da se pažljivo prati epidemiološka situacija.

Ona je na današnjoj sednici Senata rekla, pozivajući se na direktora Studentskog centra "Beograd" Gorana Minića, da su neki zaraženi studenti hospitalizovani, dok su ostali na kućnom lečenju, te da nijedan od tih studenata ne boravi u domu.

Foto: printscreen

Popović je ukazala i da je razgovarala sa ministrom prosvete Brankom Ružićem i da na sastanku nije bilo reči o zatvaranju fakultetu usled trenutne epidemiološke situacije.

Kaže i da broj zaraženih studenata u Beogradu nije velika brojka, ali i da se može očekivati da su brojevi veći, jer se za neke studente ne zna gde se i kako se leče.

- Verujem da će i dalje biti otvorene i redovne komunikacije sa Ministarstvom prosvete koje će omogućiti da prevazilazimo probleme - navela je Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SMANJENJE POREZA I PRODUŽAVANJE MORATORIJUMA! Srbija uvodi kovid 19 PDV!
Društvo

SMANJENJE POREZA I PRODUŽAVANJE MORATORIJUMA! Srbija uvodi kovid 19 PDV!

Smanjenje poreza i produžavanje moratorijuma očekuje one najugroženije u privredi. Posle dva paketa mera za podršku privredi koje je Vlada Srbije donela u aprilu i u avgustu, čini se da bi jedan od najpogođenijih sektora, mogao da dobije i dodatne olakšice. Država bi sada ponovo mogla da ide na novu podršku, ali ovoga puta nisu u pitanju građani koji su dobili po 100 evra. Nisu u pitanju ni svi privrednici, već oni koji trpe najveće posledice.

18.11.2020

15:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija