• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

13.12.2020

12:46

TRAGEDIJA U KOVID AMBULANTI U KRALJEVU! Čovek je samo pao, nije mu bilo spasa! Došao u JAKO TEŠKOM STANJU!

Društvo

TRAGEDIJA U KOVID AMBULANTI U KRALJEVU! Čovek je samo pao, nije mu bilo spasa! Došao u JAKO TEŠKOM STANJU!

Podeli vest

U nedelju ujutro, dok je čekao na pregled, u hodniku kovid ambulante OB “Studenica” u Kraljevu preminuo je jedan pacijent

– Samo je pao na pod. Lekari su brzo reagovali i uneli ga u ordinaciju, ali mu nije bilo pomoći. Epidemiološka situacija je veoma teška i nikome nije lako – priča jedan pacijent.

Direktor kraljevačke OB “Studenica” Zoran Mrvić, kaže da je nesrećni muškarac primljen sa teškom kliničkom slikom čim je ambulanta počela da radi.

– Doktor nije uspeo da ga spase. Najveći problem je što se pacijenti kasno javljaju. I dalje apelujemo da ne čekaju, nego da odmah dođu na pregled. Veći broj kontrola i radimo kako bi pogoršanja na vreme registrovali – kaže dr Mrvić.

– Ljudi ne umiru zbog čekanja u ambulanti, već zbog pogoršanja zdravstvenog stanja usled inficiranja korona virusom. Hitni slučajevi se primaju preko reda. Pre nekoliko dana je dovedena žena iz Vrnjačke Banje koja nije disala. Urađena je reanimacija, ali bez uspeha.

Od početka epidemije na teritoriji Kraljeva je do subote po podne zvanično potvrđeno 7.257 slučajeva koronavirusa, dok je u aktuelnom talasu od 16. oktobra registrovano – 5.819.

U ovdašnjoj opštoj bolnici hospitalizovano je 115 kovid pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a u kovid ambulanti ove ustanove svakodnevno se obavi više od 200 pregleda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija