• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2021

14:36

SJAJNA VEST ZA PRIVATNIKE U SRBIJI! Skupština izglasala "kovid" kredit od 200 miliona evra!

Društvo

SJAJNA VEST ZA PRIVATNIKE U SRBIJI! Skupština izglasala "kovid" kredit od 200 miliona evra!

Podeli vest

Skupstinski odbor za finansije dao je danas saglasnost za zaduživanje države od 200 miliona evra na ime podrške malim i srednjim preduzećima koja trpe posledice u poslovanju zbog kovida

Srbija će se za taj iznos zadužiti kod Evropske investicione banke.

Kroz ovaj kredit obezbeđuju se nedostajuća sredstava za podršku privredi čije poslovanje je ugroženo epidemijskim prilikama preko Fonda za razvoj.

Tako će Fond za razvoj biti u prilici da odgovori na zahteve privrede koji su za epidemijskom finansijskom podrškom bili upućeni još prošle godine.

Deo novca iz kredita biće usmeren na preduzeća srednje tržišne kapitalizacije kako bi im se omogućilo ubrzavanje privrednih aktivnosti i rast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija