• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2021

07:58

Patrijarh čestitao đacima prvacima polazak u školu!

S.T.

Društvo

Patrijarh čestitao đacima prvacima polazak u školu!

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije uputio je poruku svim đacima prvacima i njihovim roditeljima povodom početka školske godine


"Dragi roditelji i đaci prvaci. Ovih dana se navršava 20 godina od kako je u škole u Republici Srbiji ponovo uvedena verska nastava. Želim da ukažem na to koliko je verska nastava važna za uzrastanje mladih u zdrave moralne ličnosti, koje neguju i čuvaju svoj identitet, ali i poštuju identitet i opredeljenje drugih", rekao je patrijarh u video-poruci na svom instagram profilu objavljenoj pre nekoliko dana.

Moraju se, kako ističe, izgraditi ličnosti koje imaju osećaj odgovornosti prema porodici i široj zajednici, i koje imaju saosećanje za druge, što je, kako kaže patrijarh, osobina koja nam u poslednje vreme sve više nedostaje.

"Zbog toga čestitam i delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole, i sa očinskom ljubavlju ih pozivam da za njih izaberu veronauku, pre svega zbog toga da bi izrasli u dobre ljude, da bi poštovali i voleli i svoj narod i sve druge koji žive sa nama", zaključio je poglavar SPC.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija