• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2021

20:27

OBUKA VOJNIKA U TENKOVSKOM BATALJONU T-72M! Provera obučenosti vojnika generacije "septembar 2021"!

Društvo

OBUKA VOJNIKA U TENKOVSKOM BATALJONU T-72M! Provera obučenosti vojnika generacije "septembar 2021"!

Podeli vest

Na poligonima i vežbalištima u širem rejonu Niša realizuje se redovna obuka vojnika raspoređenih u tenkovski bataljon Kopnene vojske opremljen modernizovanim tenkovima T-72MS

U jedinicama Vojske Srbije ove nedelje je realizovana provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“, kojima individualna obuka traje četiri meseca.

Reč je o vojnicima vojnopolicijskih, diverzantskih i padobranskih specijalnosti, te nišandžijama na tenku M-84 koji su u prethodnih deset nedelja prošli specijalističku obuku za izvršavanje zadataka u okviru posluge, posade i tima.

U ovom periodu vojnici su uspešno savladali sadržaje taktičke obuke, rukovanje ličnim i naoružanjem svojih rodova, realizovali su sva programska gađanja i proveru fizičkih sposobnosti, kako bi spremni dočekali evaluaciju obučenosti.

Na završnom ispitu specijalističke osposobljenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke i vatrene obuke i pravila službe i pritom pokazali visok nivo osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru specijalnosti za koje su se obučavali.

Vojnici će stečena znanja i veštine nastaviti da nadograđuju u jedinicama Vojske Srbije u kojima će se obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka do završetka služenja vojnog roka.
Obuka vojnika u Tenkovskom bataljonu T-72M

Obuku prolaze vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“ i profesionalni vojnici na dužnostima vozača i nišandžija tenka T-72MS, koji se osposobljavaju za borbenu upotrebu ovog sredstva u odbrambenim i napadnim operacijama.

Tokom ove faze osposobljavanja, koja se realizuje na poligonu za obuku „Rujnik“, fokus je na uvežbavanju taktičkih radnji prilikom izvođenja borbenih dejstava u susretu sa protivnikom, uz integraciju vatrenih i taktičkih postupaka svih članova posade, ali i na pripremi i realizaciji marša i izviđanja.

Od uvođenja tenkova T-72MS u naoružanje Vojske Srbije, pripadnici Tenkovskog bataljona prolaze intenzivnu obuku, a odlična taktička i vatrena osposobljenost, demonstrirana na brojnim vežbama u dnevnim i noćnim uslovima, govori o visokom kvalitetu obuke i posvećenosti profesionalnog sastava jedinice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17