• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2022

10:56

PROIZVODNJA UGLJA NIJE UGROŽENA! Počele pripreme za popravku odlagača u Kolubari

Društvo

PROIZVODNJA UGLJA NIJE UGROŽENA! Počele pripreme za popravku odlagača u Kolubari

Podeli vest

Direktor površinskih kopova u RB Kolubara Srđan Alimpijević izjavio je da su već počele pripreme za popravku odlagača na kome je noćas izbio požar na kopu Tamnava Zapadno polje i da će vrlo brzo biti uključen drugi odlagač, kao i da nije ugrožena proizvodnja uglja

On je kazao da je reč o glavnom kopu u Rudarskom basenu Kolubara koji daje najviše uglja za termolektrane u Obrenovcu i da bez obzira na požar, koji je ugašen, bageri za ugalj rade po planu i bez zastoja.

Alternativna rešenja su se odmah našla, dodao je Alimpijević.

- U zastoju je trenutno jalovinski sistem. Vrlo brzo će uraditi rekonstrukciju i zamenu odlagača, uključiti drugi koji će to uraditi. U nekoj daljoj perspektivi ovo se neće odraziti (na proizvodnju uglja). Uglja će biti dovoljno i neće trpeti termoelektrane i građani - naveo je Alimpijević.

Kako je rekao, još se ne može izneti procena štete, dok se ne sagleda cela situacija.

- Odlagač može da se popravi i već od danas krenule su pripreme za popravku kako ne bi trpela proizvodnja uglja i jalovinskih sistema - naglasio je Alimpijević.

Podsetio je da je do požara došlo oko 21.15 sati i objasnio da je zapaljena traka 2 na odlagaču 4 (AERS 12.000).

- Požar je zahvatio iz prijemnog bukera traku 2 i preneo se na traku 3. Brzom intervencijom, vatrogasci su sprečili veću havariju. Gumeni transporter na trakama 2 i 3 je izgoreo i došlo je do oštećenja odlagališne trake. Ona je dužine 60 metara, sastavljena iz tri segmenta, od kojih su dva pretrpela havarijsko oštećenje - naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija