• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2022

12:05

Više od 700.000 posetilaca posetilo Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo Dubai!

printscreen

Društvo

Više od 700.000 posetilaca posetilo Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo Dubai!

Podeli vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas u Dubajiu da je od početka oktobra do sada Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo Dubai posetilo više od 700.000 posetilaca


To je i najveći uspeh nastupa Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo, rekla je Matićeva novinarima na proslavi Dana državnosti Srbije na Ekspou.

Ona je ukazala da je, prema njenom mišljenju, jedan od najvećih uspeha i produbljivanje bilateralne ekonomske saradnje Srbije i UAE, ali i početak pregovora o postizanju sporazuma o slobodnoj trgovini sa tom zemljom.

Foto: printscreen

Na pitanje kada bi taj sporazum mogao da bude zaključe, rekla je da se to može tačno reći pošto će tek biti odredjeno šta će sve ti pregovori obuhvatiti.

Napomenula je da to može da bude dugotrajan i mukotrpan posao, s obzirom da su pregovori sa Evroazijskom ekonomskom unijom trajali oko tri godine.

Ministarka je naglasila da će taj sporazum biti veoma važan za Srbiju, jer su sporazumi o slobodnoj trgovini naročito važni za zemlje okrenute izvozu, kao što je Srbija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija