• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jasmina Vujadinović

09.03.2022

17:09

PAS I TREBA DA LAJE, SLOŽIĆE SE SVI! Ali, ovaj kućni ljubimac rasteruje sve goste I DOMAĆINI SU OČAJNI

Shutterstock

Društvo

PAS I TREBA DA LAJE, SLOŽIĆE SE SVI! Ali, ovaj kućni ljubimac rasteruje sve goste I DOMAĆINI SU OČAJNI

Podeli vest

Moj maltezer toliko laje kada nam neko dođe u goste da više nikoga ne zovemo u kucu, priča tužno jedna naša sugrađanka. Doduše, deca na to ne haju, ali mom suprugu i meni nije prijatno. Naš ljubimac, jednostavno sve vreme skače i laje na goste. Samo na kratko se primiri ispod kreveta, ali čim neko od prisutnih ustane, on iskače iz svog skloništa i neprijateljski reži. Ne znamo šta da radimo, neutešna je ova Beograđanka.

Veterinari savetuju da je, najpre potrebno da se otkrije zbog čega pas laje. A razlozi mogu da budu raznovrsni - nesigurnost, agresija ili uzbuđenje. Osim toga, možda kućni ljubimac želi samo da odbrani svoju teritoriju.

Foto:  

Psa treba opustiti

 

U tačnost ovog objašnjenja mogao je da se uveri svako ko je sa svojim psom i ostalim članovima bio na otvorenom prostoru u prirodi. Sve je uredu dok traje igra sa psom, ali čim bi se neko udaljio, pas bi potrčao za tom osobom, jer je za njega to značilo napuštanje ''stada'' za koje je on ''odgovoran''.

Osim toga, stručnjaci kažu da pas možda želi pažnju svog gazde ili  da se igra, mada režanje u svakom slučaju isključuje tu opciju.

Bilo kako bilo, sa psom treba raditi i posvetiti mu vreme. Ali, prethodno je neophodno da se dobro informišete u vezi sa prirodom budućeg kućnog ljubimca, jer neke rase pasa laju više i češće. I uvek valja imati na umu da će vaš pas manje lajati, ako uspete da ga opustite.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija