• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/spc.rs

22.03.2022

16:38

PATRIJARH PORFIRIJE SA IZBEGLICAMA IZ UKRAJINE: To Hristos od nas očekuje, da pomognemo nevoljnicima!

www.spc.rs

Društvo

PATRIJARH PORFIRIJE SA IZBEGLICAMA IZ UKRAJINE: To Hristos od nas očekuje, da pomognemo nevoljnicima!

Podeli vest

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije sastao se danas u Parohijskom domu hrama Svetog Save na Vračaru sa porodicom Geraščenko, koji je pred ratnim požarom izbegla iz Ukrajine.

 

Aleksandar i Marija, kojima se četvrto dete rodilo pred sam polazak u izbeglištvo,  privremeno su se smestili kod svojih kumova, porodice Ognjanović. Oni su istakli da preko patrijarha Porfirija izražavaju zahvalnost srpskom narodu na gostoprimstvu i sigurnosti koju im je pružio. Patrijarh Porfirije je naglasio da naš narod veoma dobro zna kolika je nesreća rat, a posebno šta su izbegličke muke, kao i da će Crkva učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne izbeglima iz Ukrajine, ali i da dostavi pomoć na ratom ugroženo područje.

Foto: www.spc.rs

- Najvažnije je da rat što pre stane, za to se molimo. Molimo se da se vaša divna porodica vrati u svoj kuću, da deca osete toplinu roditeljskog doma, poručio je patrijarh Porfirije i ponovo pozvao verni narod da izbeglicama iz Ukrajine pruži svaku pomoć bez obzira na to da li su pravoslavni, katolici ili ateisti, u koju crkvu idu i kako se mole Bogu.

- To Hristos od nas očekuje, da pomognemo nevoljnicima - istakao je patrijah Porfirije.

Foto: www.spc.rs

U razgovoru su učestvovali preosvećeni episkopi remezijanski g. Stefan, starešina hrama Svetog Save, i hvostanski g. Justin, koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 2 godine

Svaka cast Prrfirije!Podrzao si Ukrajince a nas Srbe ignorises.Videcemo se 3 aprila i koliko ces ostati u patrijarsiji.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija