• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.06.2022

12:05

VAŠA NAJVEĆA NAGRADA JE SPASEN LJUDSKI ŽIVOT! Ministar Vulin se sastao sa vatrogascima iz Zaječara: Ono što ste uradili vredno je divljenja

MUP Srbije

Društvo

VAŠA NAJVEĆA NAGRADA JE SPASEN LJUDSKI ŽIVOT! Ministar Vulin se sastao sa vatrogascima iz Zaječara: Ono što ste uradili vredno je divljenja

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova sa dvojicom vatrogasaca-spasilaca, Sašom Lalićem i Andrijom Trifunovićem, koji su prekjuče u Zaječaru brzom reakcijom spasili život trogodišnjem dečaku nakon što je upao u šaht sa vodom dubine oko četiri metra

Ministar policije Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike Vatrogasno-spasilačke čete u Zaječaru, poručivši im da su oni istinski heroji i da je njihov čin spasavanja dečaka vredan divljenja.

Foto: MUP Srbije

- Znam da vi za svoj rad ne tražite ni nagrade, ni priznanja, ali podvig koji ste učinili, vredan je svake pažnje i divljenja. Znam da je za vas najveća nagrada i priznanje spasen ljudski život, baš kao što znam da spasavanje trogodišnjeg deteta nije vaš prvi i jedini podvig. Vi ste dokaz da ovo ministarstvo čine dobri, vredni, humani i čestiti, hrabri ljudi, spremni da učine sve da spasu tuđ život, neretko rizikujući sopstveni. I upravo ta vrsta posvećenosti i brige za drugog čoveka, srpske policajce i vatrogasce čini posebnim i izuzetnim. Postoje mnogo brojnije i razvijenije policije, postoje mnogo opremljenije vatrogasne jedinice, ali niti jedna policija sveta ili Sektor za vanredne situacije nema ovako hrabre i vredne ljude kao što ih imamo mi. Budite uvereni da su sve vaše kolege u Ministarstvu unutrašnjih poslova ponosne na vas, baš kao i čitav srpski narod - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zahvalivši se još jednom vatrogascima na njihovom herojskom činu spasavanja i reanimacije trogodišnjeg deteta u Zaječaru.

Foto: MUP Srbije

Vatrogascima-spasiocima Laliću i Trifunoviću, koji svakodnevno u radu pokazuju privrženost prema svom pozivu, ovo nije prva intervencija u kojima su se istakli i pokazali zavidnu hrabrost.

Foto: MUP Srbije

Vatrogasac-spasilac Saša Lalić je zajedno sa svojim kolegama učestvovao u spasavanju radnika koji je bio zatrpan zemljom nakon što je upao u kanal, dok je njegov kolega Andrija Trifunović učestvovao u intervenciji gašenja požara većeg obima u jednoj industrijskoj firmi za preradu sekundarnih sirovina, kada je efiksnom akcijom sa ostalim kolegama sprečeno dalje širenje požara.

Vatrogasci-spasioci Saša Lalić i Andrija Trifunović biće novčano nagrađeni od strane ministra policije Aleksandra Vulina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17