• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2022

19:48

IMA JEDNO MOMČE S KOSOVA KOJE JE USPELO...  Petar Petković prisustvovao predstavljanju pesme "Poleteo soko sivi"!

Informer

Društvo

IMA JEDNO MOMČE S KOSOVA KOJE JE USPELO... Petar Petković prisustvovao predstavljanju pesme "Poleteo soko sivi"!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je danas premijernom predstavljaju pesme i video spota "Poleteo soko sivi" u izviđenju glumca Milana Vasića

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u potpunosti je podržala realizaciju spota koji je svojevrstan zapis o lepotama naše južne pokrajine, a pesmu je objavio PGP RTS.

Obraćajući se prisutnima, Petković je zahvalio Vasiću na tome što čuva zapis o našem Kosovu i Metohiji. 

- Mnoge pesme su ispevane o Kosovu i Metohiji i sudbini srpskog naroda na onom mestu gde se vekovima nebo i zemlja dodiruju i gde se svakoga dana stradanje i radost življenja susreću. Ne moze svako da peva o Kosovu i Metohiji i zato pesme o našoj južnoj pokrajini predstavljaju zov srpske duše i odjek slave naših predaka, ali i amanet i zavet budućim generacijama. O Kosovu i Metohiji mogu da pevaju samo oni koji su se napojili vode sa Šar planine, kolo igrali u porti Gračanice, molili se Joanikiju Devičkom i zaplakali na Gazimestanu.

Ali ima jedno momče sa Kosova koje je uspelo da donese svu uzvišenost kosovsko-metohijskih pesama i Kancelarija za Kosovo i Metohiju je pomogla da svetlost dana vidi i prva pesma "Ja sam momče sa Kosova" a koja je odavno ušla u  srce i dušu naroda s Kosmeta ali i čitavog sveta. 
Nadam se da će ovaj soko sivi da poleti prema nebu i da će da pronese glas o našem Kosovu i Metohiji  - poručio je Petković.

Foto: Informer

On je istakao i da je podjednako važno da danas zajedno sa kućama, putevima, bolnicama gradimo i naše duhovne građevine na KiM "koje nam natapaju srce i dušu ne samo suzama nego i radošću i to je ono što nam svima treba u ova izazovna vremena. Dragi Milane, neka je sa srećom - poželeo je direktor Petković.

Glumac Milan Vasić preneo je da jw sbojom najnovijom pesmom želeo da se "oduži Kosovu i Metohiji za prelepo detinjstvo".

 - Želim da sačuvam tu melodiku s KiM, ako nećemo mi, ko će? Želeo sam da prenesem šta znači porodica, ognjište, vera, koreni jer bez toga ne postojimo. Imam tu neku misiju da svake  godine snimim po jednu pesmu za moj narod, da onima koji ne znaju gde su naše svetinje dočaram lepotu Kosmeta i da požele da odu tamo - naveo je Vasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija