• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS.rs

13.07.2022

22:37

NAJVEĆE INTERESOVANJE MLADIH JE ZA FON, MEDICINU I PSIHOLOGIJU! Jedna stvar ipak, treba sve da nas zabrine!

Društvo

NAJVEĆE INTERESOVANJE MLADIH JE ZA FON, MEDICINU I PSIHOLOGIJU! Jedna stvar ipak, treba sve da nas zabrine!

Podeli vest

Na fakultetima se ove nedelje završava upis. Rezultati prijemnog ispita na nekim fakultetima su iznenađujući

Na fakultetima se ove nedelje završava upis. Sasvim je izvesno da će biti drugog, a na nekim fakultetima i trećeg upisnog roka. 

Najveće interesovanje i ove godine vladalo je za FON, studije medicine i psihologiju. Za mesto na FON-u prijavilo se 370 vukovaca, ali rezultat upisa daje drugu sliku.

Foto: Informer

Neki vukovci su podbacili

Ima mesta za samofinansirajuće studente

- Prijemni ispiti su izgleda bili malo teški za kandidate, tako da smo imali samo dva kandidata sa 100 bodova. Za mene je ovako malo iznenađenje, mada je to trend, čak 130 vukovaca nije uspelo da uradi 50 posto prijemni ispit - kaže prof. Milan Martić, dekan Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Osim FON-a, nove kvote dobio je i Učiteljski fakultet, ali još ima mesta za samofinansirajuće studente.

- U Vršcu nemamo dovoljno interesovanja, pa nekih 80 praznih mesta zbog toga imamo. A u Novom Pazaru smo upravo sada akreditovali smer i za vaspitače i za učitelje i tamo po pravilu imamo dobar odziv - navodi prof. Danimir Mandić, dekan Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Broj mesta, koja ostaju za drugi upisni rok, biće poznat sredinom naredne nedelje.

- Ima raznih fakulteta i nastavničkih i neki koji su prirodnih nauka i nekih na tehničko-tehnološkim naukama, medicinska grupacija je najpopunjenija - poručuje prof. Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu.

Mali maturanti

A mali maturanti koji su dobro procenili svoje znanje i realno sagledali svoje želje od sutra se upisuju u željene škole. Po prvoj želji raspoređeno je 65 odsto učenika. Za one koji nisu raspoređeni, sutra počinje drugi upisni krug.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija