• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.07.2024

09:55

Savićević surov, udario na Tadića: Vratio bih ga kući! Srbija nema reprezentaciju

fss

EURO 2024

Savićević surov, udario na Tadića: Vratio bih ga kući! Srbija nema reprezentaciju

Podeli vest

Legendarni Dejan Savićević, bivši saigrač i dobar prijatelj Dragana Stojkovića, selektora Srbije, oštro je kritikovao Dušana Tadića, koji je posle meča sa Englezima na Evropskom prvenstvu (1:0) negodovao jer nije igrao od prvog minuta.

Predsednik FS Crne Gore i legendarni fudbaler, nije štedeo kapitena Srbije, te kaže da bi ga on izbacio iz nacionalnog tima nakon izjave da je najbolji i najspremniji igrač reprezentacije.

- Ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da mu treba svež. Da u 36. godini da izjavu gde kaže da je najbolji i da je najspremniji. Malo... Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kad sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije. Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred ovo Evropsko prvenstvo. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao i trebalo da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, da to izjavi ja bih ga lagano vratio kući u Beograd. To bi mu bio moj odgovor - kazao je u emisiji "Sportlight“" Dejan Savićević. 

Foto: tanjug/ap

Dušan Tadić

 

Savićević je ranije savetovao Piksiju da se zahvali Tadiću.

Ja sam Piksiju govorio posle naše utakmice u Podgorici da razmisli da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje. Tadić je bio najslabiji na terenu. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali peh da li je bio faul ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Srbije

Govorio je i o tome da li Srbija treba da igra sa dva špica.

- Srbija ima dva špica Mitrović i Vlahović. U određenim uslovima može da igra sa oba špica, neke kada se igra sa jačim protivnikom mora se popuniti sredina terena kada protivnik može da zapreti. Trebalo bi da igra tada jedan špic“, nema dilemu Savićević.

Predsednik FS Crne Gore smatra da reprezentacija Srbije nije doživela neuspeh u Nemačkoj, već da su očekivanja bila prevelika.

- U Srbiji su bila prevelika očekivanja, celokupna javnost je očekivala mnogo više. Ali, kao što sam rekao u Kataru, težak raspored, prva utakmica sa Englezima, da je to bio treći meč verovatno bi prošla grupu. Potrošila se u prvom meču i kasnije nije mogla to da nadoknati. Srbija u ovom momentu nema reprezentaciju. To je skoro ona ista reprezentacija iz Portugala starija, nema mladih. Celokupna situacija nije bila povoljna - jasan je bio Savićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija