• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

26.06.2024

14:00

Božović gađa u metu: Mazohisti smo, nemamo igrače na najvišem nivou...

Masha Bandjur

EURO 2024

Božović gađa u metu: Mazohisti smo, nemamo igrače na najvišem nivou...

Podeli vest

Razočarani su navijači posle debakla reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović kaže da su za sve kriva prevelika očekivanja.

Srbija je završila učešće na Evropskom prvenstvu posle remija sa Danskom (0:0), poslednja je u grupi C za samo dva boda. Prvi na udaru je selektor Dragan Stojković, došlo je čak i do pobune u reprezentaciji, neki od najvažnijih fudbalera našeg nacionalnog tima ne žele više da igraju za reprezentaciju dok je selektor Piksi!

Možda se nekome neće svideti, ali Božović kaže da Srbija u ovom trenutku nema mnogo igrača ekstra klase, te da se ovo moglo naslutit tokom kvalifikacija, jer "orlovi" nisu igrali dobro.

- Znaš kako, to što narod očekuje četvrtfinale ili polufinale, to je njegov problem. Mazohisti smo, previše se nadamo. Kada objektivno pogledaš, nisi ti mogao da očekuješ neke velike partije na ovom turniru. Srbija u kvalifikacijama nije igrala dobro, nije uspela da pobedi Bugarsku, jednu od najgorih selekcija u Evropi u ovom trenutku. Igra nije dobro izgledala ni protiv Crne Gore, Mađarske... E sada, možda je u nekim trenucima falilo malo sreće, onaj ofsajd Luke Jovića je bio u milimetar, možda je mogao da se svira penal nad Mitrovićem. Bilo je tih svetlih trenutaka kada je jedna lopta sve mogla da promeni - kazao je za Mozzart Sport  Miodrag Božović.

Foto: Profimedia

Dušan Tadić

 

Piksi je na udaru posle brukanja u Nemačkoj, što se Božoviću ne sviđa.

- Meni se najviše dopalo što sam kod igrača Srbije stvarno video želju. Nikome nije bilo svejedno, tražili su gol. I niko ne sme da ima zamerku na njihov stav, voljni momenat... Sada je najlakše udarati po Piksiju. Meni to ne pada napamet, iako ima materijala. Imam poštovanje prema njemu kao jednom od najvećih igrača u istoriji ovdašnjeg fudbala. On je odveo reprezentaciju Srbije na dve velika takmičenja, što je u ovakvim okolnostima veliki uspeh.

Božović je otvoreno pričao o očekivanjima javnosti.

- I da je Srbija prošla, verovatno bi u osmini finala protiv Nemačke bio kraj. Ja sam rekao pre turnira da bi prolazak grupe bio fantastičan uspeh. Ne znam ko se nadao nečemu velikom. Opet moramo da pričamo pošteno. Ima li Srbija igrače na najvišem nivou osim Vlahovića iz Juventusa? Objektivno - ne. Mene je na primer iznenadio prijatno Luka Jović. Dešavalo se uvek nešto oko njega. Ali on je rezerva u Milanu. 

Foto: Starsportphoto

Tužni igrači Srbije

 

Srbiju tek čekaju teška vremena, nema ko da podmladi tim, pitanje je da li će se "orlovi" plasirati na Svetsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Državama. 

- Nema težeg posla u Srbiji nego biti trener. Mogao je ovaj turnir da se iskoristi za pročišćavanje redova, da se malo podmladi tim. Jer nije bilo realno da Srbija ode daleko. Biće još teže plasirati se na Mundijal u Ameriku, pa je ovo bila možda šansa da se nekim mlađima daju minuti. Ali onda bi se pričalo o onima što ne igraju i što se to radi. Objektivno, mnogo je teško raditi u Srbiji kao selektor. Narod se razočara i traži onog što će da vas popljuje. Prolazi dobro pljuvačina ovde.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija