• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.07.2022

15:27

MINISTAR ODBRANE O RAZVOJU ODBRAMBENE INDUSTRIJE "Važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije"

www.mod.gov.rs

Društvo

MINISTAR ODBRANE O RAZVOJU ODBRAMBENE INDUSTRIJE "Važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije"

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike, a na sastanku su razmatrana rešenja problema i izazova sa kojima se u svom poslovanju susreću fabrike naše odbrambene industrije

Ministar Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je za Srbiju posebno u današnjim izazovnim vremenima važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave sa radom na razvojnim projektima sa našim vojnim institutima.

Na današnjem sastanku usaglašen je Predlog zaključka kojim se sprovodi konverzija potraživanja državnih poverilaca u stalni kapital preduzeća „Zastava oružje“ iz Kragujevca koji će biti upućen Vladi, dok se nastavlja interresorno usaglašavanje za „Milan Blagojević“ iz Lučana.

Foto: www.mod.gov.rs

 

Ove konverzije u prethodnom periodu izvršene su za fabrike „Prva iskra-namenska proizvodnja“ iz Bariča, „Prvi partizan“ iz Užica i „Prva petoletka-Namenska“ iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona.
 
Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović, sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike Maja Matija Ristić, direktorka Direkcije za ekonomsko-finansijsko poslovanje EDS Ljiljana Jezdimirović i direktorka za finansijsko poslovanje ogranka RB „Kolubara“ Ljiljana Milošević.

Foto: www.mod.gov.rs

 

Uz ministra Stefanovića na sastanku su bili i državni sekretar Ministarstva odbrane Branko Živanović, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse pukovnik Slavko Rakić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svečanost povodom završetka školovanja 11. klase Visokih studija bezbednosti i oficira 65. klase Generalštabnog usavršavanja
Društvo

Svečanost povodom završetka školovanja 11. klase Visokih studija bezbednosti i oficira 65. klase Generalštabnog usavršavanja

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uručio je danas u Domu Narodne skupštine replike srpskih srednjovekovnih mačeva polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i oficirske sablje trojici prvorangiranih polaznika 65. klase Generalštabnog usavršavanja.

01.07.2022

16:08

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija