• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

06.12.2022

07:00

MINISTARKA ZDRAVLJA NAJAVILA PROMENE U RADU SISTEMA! Zakazivanje pregleda tokom celog meseca

Tanjug photo

Društvo

MINISTARKA ZDRAVLJA NAJAVILA PROMENE U RADU SISTEMA! Zakazivanje pregleda tokom celog meseca

Podeli vest

Zakazivanje pregleda u određenim terminima u domovima zdravlja biće ukinuto, pa građani više neće biti vremenski ograničeni za dolazak kod lekara, najavila je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić

Prema njenim rečima, više neće postojati određeni datumi kada će pacijenti morati da dolaze i zakazuju svoje preglede, već će to moći da čine tokom celog meseca. Ove promene na snagu će stupiti, dodaje ona, do Nove godine, a najveći deo posla moraće da preuzmu domovi zdravlja.

- Do kraja godine biće ukinuto zakazivanje termina kod lekara od 1. do 5. u mesecu preko IZIS elektronskog programa. Potpuno je sumanuto da neko ko dođe osmog ne može da dobije adekvatan pregled. I to radimo iz prostog razloga što ne želimo da Urgentni centar ostane ono što je sad - praktično najveći dom zdravlja u Srbiji. Insistiraćemo na tome da dom zdravlja, kao primarna zdravstvena zaštita, završava veći deo posla kako bi se čitav posao racionalizovao - naglasila je prof. dr Grujičić.  

Ministarka je dodala i da se ide ka digitalizaciji, a cilj je da se u prvoj fazi optički kabl dovede do svakog doma zdravlja i svake ambulante, jer je tu početak svakog lečenja.

- Na taj način imaćemo odličnu kontrolu i na osnovu toga ćemo moći da nagradimo one koji među nama najbolje rade - objasnila je naša sagovornica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 1 godinu

Konacno da neko radi svoj posao.I apel da se vidi oko stomatologije u domovima zdravlja oni su trenutno na izdisaju,zubari u domovima zdravlja prakticno ne rade,nema ih dovoljno.

Marko

pre 1 godinu

Sta ce da rade lekari specijalisti kojih ima samo jedan u domovima zdravlja ,a do sada dnevno primali od 30 do 43 pacijenata na osnovu zakazivanja ? Pored ove nenormalne brojke pregleda dnevno za radno vreme, koliko ce morati da ostaju nakon njega ? Da li je ministarstvo zdravlja upoznato sa ovim problemima, nedostatku kadrova u pojedinim domovima zdravlja i ogrone preopterecenosti trenutnih?

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija