• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: spc.rs/Informer.rs

25.01.2023

15:30

Patrijarh srpski Porfirije stigao u radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama - Srbi ga dočekali hlebom i solju!

www.spc.rs

Društvo

Patrijarh srpski Porfirije stigao u radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama - Srbi ga dočekali hlebom i solju!

Podeli vest

Njegova Svetost patrijarh srpski Porfirije, u pratnji protojereja-stavrofora Velibora Džomića i protođakona Dragana Radića, doputovao je 24. januara 2023. godine u radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama


Na njujorškom aerodromu Džon Kenedi Njegovu Svetost patrijarha su dočekali njegovo preosveštenstvo episkop kanadski Mitrofan, član sveštene pratnje njegove svetosti koji je dan ranije stigao iz Toronta, protojerej-stavrofor Živojin Jakovljević, starešina Saborne Crkve Svetoga Save u Njujorku i paroh njujorški, protonamesnik Milan Dragović, paroh njujorški, časnici Crkveno-školske opštine Svetoga Save u Njujorku na čelu sa predsednikom Veljkom Dobrilovićem, parohijanima i decom.

Po starom narodnom običaju, sačuvanom i negovanom među njujorškim Srbima, deca su svog patrijarha dočekala obučena u srpske narodne nošnje sa dobrodošlicom, hlebom i solju.

Protojerej-stavrofor Živojin Jakovljević je, primivši blagoslov od svjatjejšeg patrijarha, u ime njujorških Srba poželeo dobrodošlicu poglavaru Srpske pravoslavne crkve i duhovnom ocu pravoslavnih Srba bez obzira gde se nalaze, izrazivši uverenje da će poseta njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija dodatno osnažiti duhovno jedinstvo i slogu srpskog naroda na severnoameričkom kontinentu.

Njegova svetost je sa sveštenom pratnjom u popodnevnim časovima posetio Sabornu crkvu Svetog Save na Menhetnu, koja je izgorela na Vaskrs 2016. godine, a potom je održao sastanak sa članovima Upravnog odbora Crkveno-školske opštine Svetog Save.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija