• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2023

13:30

OBRATITE PAŽNJU! Zabranjuje se promet OVE HRANE ZA BEBE - Oglasilo se Ministarstvo zdravlja!

Društvo

OBRATITE PAŽNJU! Zabranjuje se promet OVE HRANE ZA BEBE - Oglasilo se Ministarstvo zdravlja!

Podeli vest

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izrekla je meru zabrane prometa proizvoda „Bebelac 3, neto 400g“ uvozniku, firmi „Kibid d.o.o“ i naložila da se bez odlaganja pokrene postupak povlačenja iz prometa ovog proizvoda i da se o povučenoj količini obavesti nadležni inspektor.

- Uvidom u deklaraciju proizvoda "Bebelac 3, neto 400g", sanitarni inspektor je konstatovao da navedeni proizvod nije propisno deklarisan tj. deklarisan u skladu sa Pravilnikom o dodacima ishrane (dijetetski suplementi), tekst deklaracije proizvoda ne poklapa se sa odobrenim tekstom deklaracije i da se u deklaraciji proizvoda nalaze izjave koje dovode u zabludu potrošača.

Distributer „Kibid d.o.o“ dostavio je nadležnom inspektoru obaveštenje o postupanju po naloženim merama. Za učinjeni prekršaj sledi zahtev sudiji za prekršaje - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Kompanija Kibid doo, generalni distributer ovog proizvod saopštila je da je "Bebelac 3 PreciNutri" dodatak ishrani za malu decu na bazi mleka, potpuno sanitetski ispravan i istakla da je, u skladu s rešenjem inspekcije, započela proces povlačenja tog proizvoda zbog neusklađene deklaracije.
Kako kažu, odmah su preuzeli "sve mere iz rešenja" i započeli "proces povlačenja naznačenog proizvoda".
- Istovremeno obaveštavamo sve korisnike da je Bebelac 3 potpuno sanitetski ispravan i da njegov kvalitet nije doveden u pitanje - navodi se u saopštenju Kibida.
Kako objašnjavaju u toj kompaniji, proizvod se povlači zbog neusklađenosti između deklaracije i propisanog teksta Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija.
Kako je navedeno, pomenuti proizvod pušten je u promet sa starom deklaracijom, a ne sa izmenjenim tekstom na osnovu obnovljene registracije 26. jula 2022. godine.

- Kompanija Kibid će "u najkraćem roku izvršiti usklađivanje sa najnovijim propisima a na osnovu nalaza Inspekcije, kako ne bi došlo do zabune među potrošačima i kako bi se proizvod što pre vratio u prodaju. Kao i uvek do sada, kompanija Kibid sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi obezbedila kvalitetnu i bezbednu ishranu i dodatke u ishrani za najmlađe - navelo je to preduzeće.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija