• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2023

08:42

POPLAVE U SRBIJI: OBILNE PADAVINE I DANAS! Vanredna situacija je već u 52 grada i opštine, a evo gde će danas biti HAOS

printskrin/instagram/192_rs

Društvo

POPLAVE U SRBIJI: OBILNE PADAVINE I DANAS! Vanredna situacija je već u 52 grada i opštine, a evo gde će danas biti HAOS

Podeli vest

Zbog poplava opštinama i gradovima Srbije proglašena je 52 vanredne situacije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštilo. Iz MUP-a navode i da je od ponoći evakuisano ukupno 217 lica. Prema najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), od jutros u 5 časova, i danas se očekuju nove padavine. Obilnije padavine danas se očekuju na istoku i jugoistoku Srbije, gde će pasti od 20 do 30 milimetara, lokalno i više, saopštio je RHMZ.

Sa vodenom stihijom bore se građani skoro cele Centralne i Zapadne Srbije.

Izlivanje reka i odroni

Saobraćaj na putu Asanovac - Požega u mesto Gugalj usled odrona se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije". Zbog izlivanja vode na kolovoz saobraćaj se odvija usporeno na putu Kučevo - Debeli Lug u mestu Voluja i na putu Latković - Dudovica.

Saobraćaj se zbog odrona odvija usporeno i na putu Kučevo - Debeli Lug u mestu Brodica. Na putu Valjevo - Kosjerić u mestu Brajkovići saobraćaj je normalizovan nakon izlivanja reke Kladoroba.

Foto: printskrin/instagram/192_rs

 

Evakuacija širom Srbije

Kako je saopštio MUP, u petak oko 20 časova zbog poplava izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a da je od jutros evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca.

Vatrogasci-spasioci vrše crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku.

Foto: Rina

 

Kritično kod Kraljeva

Najkritičnije je u okolini Kraljeva, a sa vodenom stihijom borili su se u gotovom svim krajevima Centralne i Zapadne Srbije. Kritično je i u Jagodini, Trsteniku, Brusu, Kosjeriću i Sokobanji, gde je došlo do izlivanja reka. Voda je odnela most na Ibarskoj magistrali u Adranima kod Kraljeva, tako da je saobraćaj na tom delu magistrale u prekidu.

U prekidu je i saobraćaj na putu Debeli Lug - Jasikovo, zbog izlivanja Crne reke. Poplavni talas kreće se ka Kuršumliji, Prokuplju i Doljevcu.

Situacija na rekama

 

Na Velikoj Moravi kod h.s. Ćuprija i h.s. Bagrdan vodostaji će u narednih 24 sata dostići granice redovne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi kod h.s. Mojsinje, Mlavi kod h.s. Veliko Selo, Peku kod h.s. Kusić, Crnom Timoku kod h.s. Gamzigrad i Jasenici kod h.s. Smederevska Palanka vodostaji će se naredna 24-36 sati kretati oko i nešto iznad granica vanredne odbrane od poplava, najavljuje RHMZ.

Narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare, Tamnave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Resave, Majura, Belice, Crnice, Lepenice i Jasenice kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosova

pre 1 godinu

E HVALA BOGU BOZE UBIJ OVU TERORISTICKU NACIJU AJDE TONI SVE UDRI GOVNO SRIBIJANSKU NA SVE STRANE PA KO PREZIVI NEK PREZIVI

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija