• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2023

18:27

ULOVILI "ĐAVOLJU RIBU" U MESTU NA KOM SE SRBI MASOVNO KUPAJU! Kada se ovo čudo pomeri, čuje se kao GRMLJAVINA (FOTO)

printscreen

Društvo

ULOVILI "ĐAVOLJU RIBU" U MESTU NA KOM SE SRBI MASOVNO KUPAJU! Kada se ovo čudo pomeri, čuje se kao GRMLJAVINA (FOTO)

Podeli vest

Instagram profil Podgorički vremeplov objavio je nekoliko fotografija iz Bigova, destinacije koju često Srbi posećuju, a na fotkama se vidi manta koja je navodno "ulovljena mrežom" na više od 100 metara dubine.

Manta je inače vrsta velikih raža koja može da dosegne i sedam metara u širinu, a zbog specifičnog oblika zovu je i "morski đavo".

- Manta je jedna od najvećih riba koje žive u okeanima. Zbog neobičnog rasporeda prsnih peraja, koje formiraju svojevrsne rogove na glavi, manti je pripisan naziv "morska đavolja riba". Ali nemaju ništa "đavolsko" u svom načinu života i ponašanju. Mante su mirna i smirena bića, hrane se planktonom, cedeći ga iz vode. Riba manta poznata je po svojoj sposobnosti da skače visoko iz vode, na visinu od jedan i po metar. Kad krupna jedinka nakon skoka padne u vodu, čuje se zvuk sličan grmljavini, koji se čuje nekoliko kilometara u blizini - navedeno je uz fotografiju.

 

 

Ribari su, međutim, umesto pohvala i čestitki naišli na osudu javnosti zbog fotografisanja sa mrtvom ražom.

Mante su još od 2011. godine strogo zaštićene u međunarodnim vodama kao "ranjiva vrsta sa povećanim rizikom od izumiranja" i mnoge zemlje zabranjuju lov na njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija