• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Antonić

23.06.2023

19:02

EKSKLUZIVNO! Informer TV prvi obišao projekat koji je Batajnica ŽELJNO IŠČEKIVALA! A onda smo saznali šta će tek da se gradi... (VIDEO)

printscreen

Društvo

EKSKLUZIVNO! Informer TV prvi obišao projekat koji je Batajnica ŽELJNO IŠČEKIVALA! A onda smo saznali šta će tek da se gradi... (VIDEO)

Podeli vest

Informer televizija prva je dobila priliku da zaviri u novu, rekonstruisanu školu u Batajnici koja je dobila novi izgled nakon dve godine.

Građani Batajnice konačno su dočekali završetak radova na Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta", a uz to, Opština Zemun potrudila se da ovo naselje dobije još nekoliko važnih projekata.

Predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je za Informer TV da se dogradnjom sprata u školi dobila gotovo duplo veća kvadratura za značajno veći broj đaka, iako sama obnova nije tekla "glatko".

Kompletni građevinski radovi na "Mitraljeti" biće završeni do kraja juna, uključujući i uređenje fasade i na starom delu zgrade, što je predviđeno dopunom projekta, na zahtev roditelja.

- Sada se škola prostire na 5.200 kvadrata sa novim kabinetima i opštom i zubarskom ambulantom, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama. Opština je iz budžeta izdvojila sredstva za radove na uređenju dvorišta, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina. Tokom jula i avgusta, predviđeno je da se učionice i kabineti opreme nameštajem i didaktičkim sredstvima - rekao je Kovačević.

Osim ovog važnog projekta, u Batajnici je napravljena i petlja koja omogućava bolju saobraćajnu povezanost i lakši protok robe i usluga.

- Petlja i obilaznica Batajnica, intermodalni terminal i izgradnja pratećeg logističkog centra, izgradnja nadvožnjaka preko pruge i deonica pruge koja prolazi kroz našu opštinu, izgradnja Ulice Nova 47, samo su neka od značajnih ulaganja naše opštine u Batajnici. Rekonstruisali smo i Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića, očekuje se početak radova u Šangajskoj ulici gde se postavlja kišna kanalizacija, vodovod i elektro-energetska instalacija uz javnu rasvetu. Očekuju nas radovi u ulicama Vojvođanskih brigada, na raskrsnici ulica Jovana Brankovića, Majora Zorana Radosavljevića, Carice Jelene i Pukovnika Milenka Pavlovića. Sredićemo i centar Batajnice, rekonstruisati vodovodnu mrežu u ulicama Branislava Barišića Doktora i Vojvode Novaka. Na sve to, čeka nas i izgradnja nove ambulante i novog groblja - kaže Kovačević.

Ekskluzivne snimke iz Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta" i sve o radovima u Batajnici pogledajte u prilogu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija