• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2023

11:25

Stvaramo Srbiju bez barijera! Pomoćnica ministra Biljana Barošević posetila Nikolinu Pekeč iz Žarkovca

Printscreen/PinkTV

Društvo

Stvaramo Srbiju bez barijera! Pomoćnica ministra Biljana Barošević posetila Nikolinu Pekeč iz Žarkovca

Podeli vest

Jedan od osnovnih prioriteta ministarstva za Rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom je unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, posebno žena i mladih.

Biljana Barošević, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaposlena u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom posetila je Opštinu Ruma.

Zajedno sa zamenicom predsednice Opštine Ruma Biljanom Popović Jovanović i predsednikom SO Stevanom Kovačevićem, razmenila je ideje o ključnim koracima ka unapređenju polozaja osoba sa invaliditetom u našoj zemlji.

Poseban deo ove posete bio je susret sa Nikolinom Pekeč, dvadesetšestogodišnjom devojkom iz Žarkovca. Nikolina je primer snage i otpornosti, suočila se sa izazovima invaliditeta i gubitkom vida, ali je uz podršku udruzenja "Iz kruga - Vojvodina" pronašla način da se uključi u različite aktivnosti i edukuje se putem radionica.

- Naučila sam da gledam sebe, na prvom mestu. naučila sam što nisam do tada, dok nisam krenula na radionice, naučila sam da se usprotivim nekim stvarima - rekla je Nikolina za Pink.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

- Želela bih Brajevu mašinu jer je moja u kvaru, i govorni program za moj računar - navela je ona potom.

- Sledeći primer Aleksandra Vučića koji svakodnevno obilazi Srbiju i pomaže građanima, došli smo u Žarkovac, da posetimo Nikolinu, devojku koja ima 26 godina i koja je slepa, a koja je izuzetno vredna i energična mlada devojka, koja ima želju za uključivanje u invalidski pokret. Iz tog razloga obilazimo opštine, razgovaramo sa građanima, udruženjima, člabovima udruženja osoba sa invaliditetom, kako bismo znali šta je potreba i prioritet Republike Srbije. Zalaganjem i zajedničkim radom stvaramo Srbiju bez barijera - objasnila je Biljana Barošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija