• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Branković

07.09.2023

11:42

Subotički penzioneri na udaru prevaranata! Nude šerpe i lonce, pa ih na brzinu pokradu!

Shutterstock

Društvo

Subotički penzioneri na udaru prevaranata! Nude šerpe i lonce, pa ih na brzinu pokradu!

Podeli vest

Nedavno je upozoreno da prevaranti krstare Beogradom i ciljaju na penzionere i starije sugrađane kako bi im prodali nerealno skupe setove posuđa, a sada je identična šema primećena u Subotici.

Kako je Informer ranije pisao, prevaranti su krstarili Karaburmom i nudili setove posuđa po veoma visokim cenama, a na meti su im bili stari i penzioneri.

U Subotici su, pak otišli korak dalje, pa su baku i opljačkali.

- Prekjuče u toku prepodneva u Novom Gradu "prodavac" šerpi opljačkao je baku od 87 godina, tako što je bez pitanja ušao u dvorište nudeći šerpe i lonce. Kada nije htela da ih kupi, iskukao je da mu da para za benzin. Dok je ušla u kuću po novčanik, uleteo je za njom i oteo iz ruke novčanik sa preko 20.000 dinara. U pitanju je osoba oko 30-tak godina, možda malo i mladji, ima kratku bradu, govori i srpski i mađarski, u crnom automobilu. Slučaj je prijavljen policiji. U svakom slučaju čuvajte se i ne primajte nikoga u dvorište - piše u jednoj lokalnoj subotičkoj grupi.

Foto: Shutterstock

 

Kako su dalje naveli Subotičani, iste osobe "operišu" i u drugim delovima grada, nudeći navodno kvalitetno posuđe koje vikendom kupuju na poznatoj tržnici, pa preprodaju.

- Ta osoba ista i zaustavlja prolaznike po gradu, nudi da nešto kupi. Nisam siguran, mislim da su tablice Kikinde - naveli su.

Razrađena shema u više gradova

Sredinom jula građani su upozoravali na crvenu Hondu koja po istom scenariju vreba starije Beograđane.

Crvena Honda sa NS tablicama zaustavlja penzionere po Paviljonima i prodaje im neke uređaje ili šta je već, prevara naravno. Samo se zaustave ma sred ulice kad vide penzionera, parkiraju sa strane, otvore zadnja vrata i kreće manipulacija - navodi se u upozorenju koje je kružilo društvenim mrežama u julu.

Foto: Informer

 

Nažalost, penzioneri su često na meti raznih prevaranata, koji im prodaju masažere, dušeke i razne proizvode po paprenim cenama.

Slična situacija i u provincijama. Manipulišu penzionere, nudeći im set noževa i tiganja, navodno švajcarske marke u vrednosti od 1.690 evra. Ako im kojim slučajem kažete da nemate novca, govore da u obzir dolaze vaši zlatni predmeti koje u trenutku imate kod sebe, tipa lanac, prsten, navlaka od zuba, itd. - naveli su sugrađani tada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija