• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

27.10.2023

09:33

"Najteži prizori koje sam doživeo u svom životu!" Oglasio se srpski konzul u Izraelu, evo šta je poručio!

printscreen

Društvo

"Najteži prizori koje sam doživeo u svom životu!" Oglasio se srpski konzul u Izraelu, evo šta je poručio!

Podeli vest

Krvavi sukob Izraela i Hamasa ušao je u 21. dan. Hamas je saopštio da je poginulo više od 7.000 stanovnika palestinske enklave, a u Gazu je ušlo još 12 kamiona sa humanitarnom pomoći.

Sa druge strane,američki predsednik Džozef Bajden smatra da po okončanju rata Izraela i Hamasa mora da se formira Palestinska država jer nema povratka na period pre početka ovog sukoba.

Kada je reč o situaciji u Izraelu, zvaničnici kažu da će biti potrebne godine za obnovu zajednica na jugu zemlje koji je najviše stradao. A kakva je trenutna situacija, voditeljka je upitala počasnog konzula Srbije u Izraelu Aleksandra Nikolića koji se javlio iz Tel Aviva.

- Najteži prizori koje sam doživeo u svom životu, govorimo o bestijalnom izivljavanju nad živima dok nisu usmrćeni, ranjavani, a posebno nad leševima masakriranih. Iz jasnog pijeteta i uvažavanja naših gledalaca ne mogu da ulazim u detalje svih materijala koji su nam prikazani, ali zgarišta posebno u kibucu Beri gde nas je predvodio pukovnik Golane Vah su jeziva, to su sada već presušene lokve, krvi na dečjim krevecima, omladinskim krevetima, dnevnim sobama - rekao je Nikolić.

Podsetio je i da je tokom stravičnog masakra u kibucu život izgubio i unuk našeg sunarodnika Dušana Mihaleka.

Foto: printskrin/fejsbuk

 

- Malo je naroda širom Evrope koji imaju kapacitet kao srpski narod da razumeju šta znači ideološko likvidiranje čitavih porodica na pragovima njihovih kuća, a pored kibuca Beri obišli smo i šumarak neposredno uz kibuc Ring gde se desila ona zaista jeziva scena masakra nad omladinom koja je bila na muzičkom festivalu na kojem je stradao i unuk našeg Duška Mihaleka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija