• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Vesna Jović

13.12.2023

12:57

Savremena medicinska oprema stigla u Bor: Magnetna rezonanca od danas dostupna pacijentima!

Tanjug

Društvo

Savremena medicinska oprema stigla u Bor: Magnetna rezonanca od danas dostupna pacijentima!

Podeli vest

Opšta bolnica Bor dobila je još jedan najsavremeniji aparat za dijagnostiku, magnetnu rezonancu koja je puštena u upotrebu.

Tim povodom borsku bolnicu posetili su direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji su ocenili da ni jedan okrug sličnog broja stanovnika u Srbiji nije tako dobro opremljen savremenom medicinskom opremom kao Borski.

- Pa se tako ova bolnica s pravom svrstava u red najopremljenijih Zdravstvenih ustanova u Borskom okrugu a lokalna samouprava najuspešjnija kada su ulaganja u zdravstvo u pitanju - rekala Radojević Škodrić.

Osim manetne rezonance ova Zdravstvna ustanova nedavno je dobila dva skenera, dva rendgen aparata i ultrazvučne aparate.

- Za sedam dana magnet stiže i u Kladovo koji je dobio i mamograf. U Negotinu i Majdanpeku  mamografi su već krenuli sa radom , tako da svaka Opština u Borskom okrugu ima mamografe a evo Bor i Kladovo i magnetnu rezonancu pa će se tako pacijentima u mnogome olakšati i smanjti odlasci u druge veće centre a i preventiva i rani skrining biće na višem nivou - ističe Radojević Škodrić i dodaje:

- Bolnica u Boru  već naredne godine trebalo bi da dobije angio salu , tako da i u tom pogledu , građani ne bi trebalo da odlaze u Beograd i Niš.

Inače, ovaj Okrug će nabavkom najsavremenije opreme, uključujući i nabavku PET skener aparata, u potpunosti moći da zadovolji  sve potrebe onkoloških pacijenta samostalno, s obzirom na to da je Kladovo centar za zračnu terapiju malignih bolesti.

- Na inicijativu predsednika Republike Srbije , Aleksandra Vučića sporvedena je naveća nabavka  medicinske opreme u okviru koje je obezbeđeno 18 mamografa, 15 ultrazvučnih aparata i 10 magnetnih rezonanci , dok će jo? 10 dodatnh ,,magneta ,, biti isporučeno ustanovama u prvoj polovini naredne godine. Takođe je odlukom Vlade  o zapošljavanju  zdravstvenih radnika, koji su bili angažovani u vreme korona virusa u Borskom okrugu poso dobilo 130  ljudi. Valja pomenuti da je u planu da se već naredne godine u Boru krene sa izgrdnjom nove bolnice - naglasila je direkotrka RFZO , Radojević Škodrić.

                                                                                     


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51