• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

31.01.2024

12:06

Uskoro stižu povišice za najstarije: Ovo će biti najviša penzija u Srbiji, može da parira platama programera

Shuterstock

Društvo

Uskoro stižu povišice za najstarije: Ovo će biti najviša penzija u Srbiji, može da parira platama programera

Podeli vest

Isplata januarskih penzija, koje su uvećane za 14,8 odsto u odnosu na prethodni mesec, po~inje sutra, saopštio je Fond PIO.

Tako naše najstarije sugrađane očekuje povećanje od 3.000 dinara, za one sa najvišim primanjima, dok će najveća penzija u Srbiji iznositi 230.000 dinara.

Ovo je potvrdio i dikretor PIO fonda Relja Ognjenović, rekavši da će za nekoliko dana svi penzioneri i korisnici naknada primiti uvećane januarske prinadležnosti a povišica od 14,8 odsto će prvo stići korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti - 2. februara.

- Sa tim povećanjem prosečna penzija će iznositi oko 45.775 dinara, odnosno oko 390 evra. Penzije u Srbiji su u poslednje dve godine, uključujući redovna i vanredna povećanja, ukupno kumulativno povećane za više od 56 procenata - rekao je on.

Sa januarskim povećanjem najniža penzija u Srbiji za korisnike iz kategorije zaposlenih i samostalnih delatnosti iznosi 24.987,67 dinara, a najviša za sve korisnike 230.145,48 dinara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija