• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2024

15:05

"Na kraju smo se izgrlili": Novinarka Jelena Rafailović o dramatičnom susretu sa Dankinim ujakom (VIDEO)

informer

Društvo

"Na kraju smo se izgrlili": Novinarka Jelena Rafailović o dramatičnom susretu sa Dankinim ujakom (VIDEO)

Podeli vest

Novinarka Informera Jelena Rafailović pratila je slučaj male Danke Ilić i bila je na licu mesta u kući iz koje je nestala devojčica.

Ona je ispričala svoje iskustvo u trenutku kada je upoznala ujaka male Danke.

Naša ekipa je sve vreme bila u centru Brestovca. Otišli smo da se raspitamo gde je tačno kuća. Tu smo se malo zadržali. Neko je obećao da će dovesti pradedu. Njega sam i čekala u centru Brestovca. Tu smo hteli da se uključimo i da možda kasnije pitamo nekoga nešto. Više volim da razgovaram sa porodicom kada su takve stvari u pitanju.Mi smo se postavili, uspostavili smo vezu da bismo mogli da se uključimo. Samo što sam rekla dve rečenice, idu kola na nas i čuju se sirene. Kada je čovek izašao, ja sam prepoznala ujaka devojčice. On je sam rekao da je ujak.  Bilo mi je drago da je on tu i mislila sam da će nešto da mi kaže. On je bio ljut. Pokušala sam lepo njemu da objasnim da svi sarađjuemo. Htela sam da ga pitam šta on zna i da možda mi možemo da mu pomognemo- rekla je Jelena Rafailović.

Foto: Tanjug / printscreen

Kako kaže, smatrala je da je najpoštenije da odeš u porodicu i proveriš sve informacije. 

Ja tog čoveka razumem. Oni su pod pritiskom, nestalo im je dete. Nije želeo da daje izjave. To je njegovo pravo. Najpoštenije je da odeš u porodicu i proveriš. Ako žele da nešto kažu, to je u redu, ako ne žele, ja to poštujem. Na kraju smo se mi zagrlili. Navodno se porodica ljutila zbog snimanja kuće. Kameru smo okrenuli na drugu stranu. Ni to nismo hteli da pogazimo. Objašnjavala sam njegovoj ženi da mi ni kuću ne snimamo. Mi smo tu da izveštavamo javnost- rekla je Jelena Rafailović.

Video gde ujak devojčice tera novinare možete videti ispod:

 

 

Foto: Tanjug / printscreen

Takođe, ispričala je i kakav utisak je stekla dok je izveštavala sa mesta nestanka male Danke. 

Ja se plašim da je to dete odvedeno i da je ko zna gde. Ima tu šuma. Problem je što na terenu nije prvo došla policija. Došli su razni drugi ljudi, pogazili su zemlju, posle je i kiša pala. Jedan inspektor je meni davno pričao kako je dete progutalo orah i ugušilo se. Iz straha, oni su sahranili dete u dvorištu i prijavili su nestanak. Svima je najrealnija verzija da je neko odveo dete. Komšije nemaju neko mnogo lepo mišljenje o majci. Mada je i to diskutabilno. Oni su zatvorena porodica- rekla je naša koleginica.

Podsetimo, od momenta prijave nestanka 26. marta, u potrazi za nestalom devojčicom učestvovalo je više stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su detaljno i sveobuhvatno pregledali šire i uže područje ovog mesta ukupne površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Inače, danas je četvrti dan potrage za nestalom devojčicom.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, a i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija