• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.05.2024

15:41

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!

informer.rs

Društvo

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!

Podeli vest

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić uručio jе predstavnicima 14 lokalnih samouprava ugovorе o dodеli bеspovratnih srеdstava za rеalizaciju projеkata u okviru Programa podrške primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena Čačku, Zaječaru, Somboru, Zrenjaninu, Užicu, Vrnjačkoj Banji, Svilajncu, Ivanjici, Priboju, Aleksincu, Rumi, Aranđelovcu, Inđiji i Mionici. 

Sredstvima Ministarstva biće sufinansirana realizacija projekata koje sprovode jedinice lokalnih samouprava a koji su usmereni na unapređenje mobilnosti, povećanje bezbednosti i životnog komfora građana kroz primenu inovacija i digitalizaciju rada javne uprave. 

- Vlada Republike Srbije zajedno sa 14 gradova i opština investiraće ukupno 460 miliona dinara u projekte unapređenja bezbednosti dece u zoni škola, svetlosne signalizacije, parkirališta za invalide, sisteme za pametno upravljanje saobraćajem, dinamičko merenje težine vozila u pokretu i druge projekte koji će lokalne sredine približiti konceptu "pametnog grada’ - istakao jе Vеsić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je istakao da je ovo još jedan u nizu važnih projekata koje realizuje MGSI, a koji nam, kako je rekao život znače.

- Ovo su vrlo značajni projekti, koji povećavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Čačak će realizovati projekat za bezbednost sa 36 miliona, od čega smo 15 dobili od MGSI, i veliki je značaj što ćemo tokom ove realizacije implementirati monitoring, kako bismo pratili sve što se dešava u Čačku, uz saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - rekao je Todorović.

Napominjujući da ovo jeste velika finansijska, ali i stručna pomoć, zahvalio je Ministarstvu, Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"
Društvo

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"

Do kraja 2026. godine biće završena prva deonica brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Kljajićeva, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će ta saobraćajnica, koja će ići do Srpske Crnje i biti duga skoro 186 kilometara, potpuno promeniti način života građana na severu Vojvodine i biti najbrža veza rumunskim građanima koji idu prema zapadnoj Evropi.

29.05.2024

10:52

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija